Profiel
Team Jumbo-Visma maakt sterke indruk in veertiende Touretappe

Team Jumbo-Visma maakt sterke indruk in veertiende Touretappe

Team Jumbo-Visma heeft in de veertiende etappe van de Tour de France als collectief een sterke indruk achter gelaten. Kopman Steven Kruijswijk werd op de flanken van de Tourmalet tot diep in de finale bijgestaan door George Bennett en Laurens De Plus. De Brabander sprintte uiteindelijk naar de derde plaats achter ritwinnaar Thibaut Pinot en geletruidrager Julian Alaphilippe.

In het klassement blijft Kruijswijk derde, op 2.14 van Alaphilippe.

In de laatste kilometers van de Tourmalet nam Team Jumbo-Visma het heft in handen. De Plus en Bennett trokken zo hard door dat amper tien renners konden volgen. Kruijswijk streed lang voor de ritzege, maar kon de versnelling van eerst Pinot en daarna Alaphilippe niet overtreffen.

“Dit was een prima dag voor ons”, aldus Kruijswijk. “Ik denk dat mijn niveau goed is. Laurens en George reden zo hard, dat ik ze moest temperen. Toen ik achterom keek, zag ik dat er nog maar tien man konden volgen. Toen heb ik mij gericht op de laatste vijfhonderd meter. Ik ben goed gefinisht en dit biedt perspectief. De ploeg was vandaag echt heel sterk. Dat is echt heel mooi om te zien. De eerste tien dagen deden we mee met de sprints en nu zijn we nog met drie renners vertegenwoordigd bij de laatste tien op de Tourmalet. Na het verlies van Wout moesten we ons herpakken en de knop omzetten. Ik denk dat dat wel gelukt is. Ik ga elke dag het maximale geven. Als ik dit de komende week kan vasthouden dat ziet het er goed uit voor het podium. Maar je ziet ook bij sommigen dat het zo voorbij kan zijn. Dus ik reken mij nog niet rijk voor het podium.”

George Bennett was na afloop vol lof over de ploeg. “Het team is geweldig en Steven is ook heel goed. Dit geeft vertrouwen naar morgen en naar de Alpen.”

Ploegleider Grischa Niermann zag een sterke ploeg, maar ook hij rekent zich niet rijk. “De laatste week gaat echt heel zwaar worden. Er komen nog een aantal beklimmingen die veel langer zijn dan vandaag en boven de tweeduizend meter gaan. We zijn een maand geleden op hoogtestage geweest en hebben de Alpenetappes verkend. Ik denk dat de etappe naar Val Thorens de beslissing gaat brengen. Ik hoop dat we er dan nog net zo voorstaan als vandaag en dat we nog meer van deze prestaties kunnen laten zien.”

Gerelateerde updates