Inloggen
Team Jumbo-Visma klimt naar winst in Hammer Stavanger Climb

Team Jumbo-Visma klimt naar winst in Hammer Stavanger Climb

Team Jumbo-Visma is de Hammer Series in Stavanger begonnen met een overwinning in de Hammer Climb. De formatie van Frans Maassen won twee van de tien sprints, maar wist zich in bijna elke ronde met twee renners goed te plaatsen om zo voldoende punten te scoren.

Mike Teunissen trok met een krachtige eindsprint in de slotronde de overwinning voor de ploeg naar zich toe. Daarmee is de tweeëntwintigste zege van het seizoen een feit.

Tijdens de loodzware avond, waarin tien keer de Grisabakken werd beklommen, was de tactiek om zo veel mogelijk punten te verzamelen in de ronden waarin er dubbel kon worden gescoord. Naast Teunissen was ook de rest van het team bestaande uit Jonas Vingegaard, Amund Grondahl Jansen, Pascal Eenkhoorn en Maarten Wynants erg actief.

Morgen gaan de Hammer Series in Stavanger verder met de Hammer Sprint. Dylan Groenewegen komt dan de ploeg versterken.

“Zo’n overwinning is echt een teamprestatie. Iedereen was heel sterk vandaag”, aldus Teunissen. “We reden als ploeg erg attent en we waren altijd vertegenwoordigd in de ontsnappingen. Eerst met Jonas en daarna met Pascal en mij. Je ziet dat je niet iedere sprint hoeft te winnen om veel punten te scoren. We wonnen maar twee van de tien sprints, maar we scoorden wel altijd punten met meerdere renners. We waren erg consistent en hadden continue de controle. Dat was cruciaal voor onze overwinning.”

Pascal Eenkhoorn had vooral lof voor de sterke sprints van zijn Limburgse ploeggenoot. “Mike was vandaag heel erg belangrijk voor ons. Hij was echt heel sterk op die klim. Dat zag je ook wel, want hij won twee sprints.”

Gerelateerde updates

Food Friday - Gek op pindakaas!

Pindakaas, wie is er niet mee groot geworden? In de Food Friday van deze week gaan we in op de voedingswaarde van pindakaas en inspireren we je met 2 heerlijke pindakaas recepten!

Lees meer

Food Friday – Gezond koken met weinig tijd

Gezond koken tijdrovend? Onzin! Tijdens een ronde zoals de Vuelta worden er dagelijks meerdere gezonde maaltijden voor onze renners gemaakt. Hoe dat precies gaat lees je in de Food Friday van deze week. Zo leer je meteen hoe je zelf in een handomdraai een gezonde maaltijd op tafel zet!

Lees meer

Food Friday - Dit eten onze renners met een krachttraining

Het leven van onze renners draait om topprestaties op de fiets en daarvoor zijn er ook krachttrainingen nodig naast de kwaliteitstrainingen op de fiets. Wil je weten wat onze renners eten rondom een krachttraining? En welke oefeningen er worden gedaan? Lees dan vooral verder!

Lees meer
 /