Inloggen
Toekomstig Team LottoNL-Jumbo trots op nieuwe World Tour-licentie

Toekomstig Team LottoNL-Jumbo trots op nieuwe World Tour-licentie

Het toekomstige Team LottoNL-Jumbo heeft donderdag een nieuwe World Tour-licentie ontvangen van de UCI. De ploeg is trots dat het de komende jaren – onder de naam Team LottoNL-Jumbo – weer op het hoogste niveau van het internationale wielrennen actief kan zijn.

“Het voelt goed om ook de komende jaren weer deel uit te maken van de Champions League van het wielrennen”, aldus algemeen directeur Richard Plugge. “We kunnen de komende seizoenen verder met het opleiden van jong talent en het uitbouwen van onze sportieve en commerciële visie. Innoveren blijft een uiterst belangrijk speerpunt binnen onze organisatie. De samenwerking met de schaatsers en staf van de schaatsploeg van Jac Orie is een fantastische uitdaging die we graag nog verder willen uitbreiden.”

Kopman Robert Gesink reageerde donderdag zeer verheugd op het goede nieuws.

“Ik ben erg blij dat we de komende jaren de kans krijgen om op het allerhoogste niveau iets moois neer te zetten met onze nieuwe naamgevers Lotto en Jumbo. Ik kijk erg uit naar het avontuur. Deze licentie toont aan dat we als team tot de wereldtop behoren en daar ook thuishoren.” 

Scherpe eisen
Om in aanmerking te komen voor een World Tour-licentie moet een wielerploeg voldoen aan scherpe eisen van de UCI. Teams worden op zowel financieel, sportief als ethisch gebied scherp getoetst door de internationale wielerbond. Het toekomstige Team LottoNL-Jumbo is daarom zeer fier op de licentie.

Grote wedstrijden
Met de World Tour-licentie is het Team LottoNL-Jumbo verzekerd van startbewijzen voor alle World Tour-races op de wielerkalender. Denk aan de Tour de France, Giro d’Italia, Vuelta a España en klassiekers als Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen.

Gerelateerde updates

Food Friday – Gezond koken met weinig tijd

Gezond koken tijdrovend? Onzin! Tijdens een ronde zoals de Vuelta worden er dagelijks meerdere gezonde maaltijden voor onze renners gemaakt. Hoe dat precies gaat lees je in de Food Friday van deze week. Zo leer je meteen hoe je zelf in een handomdraai een gezonde maaltijd op tafel zet!

Lees meer

Food Friday - Dit eten onze renners met een krachttraining

Het leven van onze renners draait om topprestaties op de fiets en daarvoor zijn er ook krachttrainingen nodig naast de kwaliteitstrainingen op de fiets. Wil je weten wat onze renners eten rondom een krachttraining? En welke oefeningen er worden gedaan? Lees dan vooral verder!

Lees meer

Food Friday – Het favoriete iced tea recept van onze renners

Op een warme zomerse dag is niks verfrissender dan een koud glas ijsthee. In deze Food Friday leggen we uit wat het verschil is in voedingswaarde tussen ijsthee uit een pak en zelfgemaakte ijsthee, en geven we je meteen wat tips en tricks om zelf ijsthee te kunnen maken!

Lees meer
 /