Profiel
Roosen strandt op twintig meter in Kampioenschap van Vlaanderen

Roosen strandt op twintig meter in Kampioenschap van Vlaanderen

Timo Roosen en Dylan Groenewegen zijn respectievelijk als tweede en derde geëindigd in het Kampioenschap van Vlaanderen. Roosen reed een sterke finale, maar kon de ontsnapte Jannik Steimle net niet achterhalen. Daarachter was Groenewegen de snelste van een gereduceerd peloton.

Waaiers zorgden op vijftig kilometer van de aankomst voor een splitsing in het peloton. Naast Roosen en Groenewegen was ook Mike Teunissen namens Team Jumbo-Visma vertegenwoordigd in de eerste groep.

Roosen kijkt met gemengde gevoelens terug op de finale. “Helaas kwam ik net tekort om er nog bij te komen. Ik heb alles gegeven: meer zat er niet in. We hadden de hoop om met een groepje naar de leider te rijden, maar die was gewoon te sterk. Toen ik alleen kwam te zitten in de laatste twee kilometer heb ik volle bak gereden. Het laatste stuk liep vals plat omhoog. Ik had de hoop dat Steimle daar stil zou vallen, maar hij hield zijn snelheid. Ik geloofde er wel in, maar ik moet genoegen nemen met de tweede plek.”

 / 

“Mijn seizoen is ongelukkig begonnen”, vervolgt Roosen. “De laatste weken gaat het weer lekker. Ik ben heel blij dat de vorm weer terug is. Het was mooi geweest als ik dat vandaag met een overwinning had kunnen bekronen. Met deze vorm zit er dit jaar misschien nog wel meer in.”

“Het was een zware wedstrijd”, aldus Groenewegen. “Aanvankelijk zat ik niet in de eerste groep. Ik heb in mijn eentje de oversteek gemaakt, waarna Mike en Timo mij op hebben gewacht. Twee en drie worden ziet er misschien een beetje stom uit, maar toch hebben we een goede koers gereden. Timo kwam erg dichtbij. Het is jammer dat het dan net niet lukt. Morgen is er weer een kans.”

Morgen geeft Team Jumbo-Visma acte de présence in de Primus Classic.

Gerelateerde updates