Profiel
Roglic sluit met zevende plaats in Lombardije seizoen af als nummer één van de wereld

Roglic sluit met zevende plaats in Lombardije seizoen af als nummer één van de wereld

In zijn laatste wedstrijd van het seizoen is een strijdende Primoz Roglic als zevende over de streep gekomen in de Ronde van Lombardije. De Sloveense kopman van Team Jumbo-Visma probeerde het meerdere malen in de finale van de ‘Koers van de vallende bladeren’, maar werd geviseerd door de concurrentie en geraakte niet weg. De overwinning ging naar Bauke Mollema. Na zijn recente overwinningen in de Vuelta, de Ronde van Emilië en Tre Valli Varesine is de Sloveense renner van Team Jumbo-Visma op de wereldranglijst met het seizoenseinde in zicht niet meer te achterhalen.

In het laatste monument van dit seizoen liep aanvankelijk alles volgens plan voor Team Jumbo-Visma. Een vroege vlucht werd op de flanken van de Colma di Sormano ingelopen. Daarna nam Team Jumbo-Visma met Robert Gesink, George Bennett en Sepp Kuss het heft in handen. Op de Civiglio keken de toppers naar elkaar, waarna Mollema niet meer te achterhalen was. Roglic probeerde in de laatste tien kilometer het gat nog te dichten, maar tevergeefs.

“Zoals het gezegde luidt: als twee honden vechten om een been, gaat een derde ermee heen”, aldus Roglic. “De toppers keken vooral naar mij, maar Bauke was de beste en heeft verdiend gewonnen. Ook mijn complimenten aan de ploeg. Het team was sterk, maar ik had niet anders verwacht. Dit was mijn meest succesvolle seizoen tot nu toe. De afgelopen week heb ik ook laten zien dat ik ook in eendaagse wedstrijden mijn mannetje sta. Maar het meest gelukkig ben ik nog met het feit dat ik het seizoen afsluit als nummer een van de wereld.”

Gerelateerde updates