Shop
Roglic pakt winst in tweede etappe Tour de l’Ain na sterke teamprestatie

Roglic pakt winst in tweede etappe Tour de l’Ain na sterke teamprestatie

Primoz Roglic heeft de tweede etappe van de Tour de l’Ain gewonnen. Na een sterk optreden van zijn ploeggenoten wist de Sloveense kampioen de rest van een kopgroep achter zich te laten in de sprint.

Na een succesvolle openingsrit begon de ploeg van Grischa Niermann en Arthur van Dongen vandaag met zelfvertrouwen aan de etappe. Voor de slotklim werden de koplopers uit de vroege ontsnapping bijgehaald en nam Team Jumbo-Visma het over. De wedstrijd werd mede bepaald door het hoge tempo van onder anderen Tom Dumoulin en George Bennett op de Col de Menthières.

Uiteindelijk bleven Bennett, Steven Kruijswijk en Roglic over in de kopgroep van zes. ‘’Ik was eigenlijk verbaasd dat we in de kopgroep met drie jongens van onze ploeg zaten. Het toont maar aan hoe goed iedereen uit de afgelopen trainingsperiode is gekomen. Het is fijn om wedstrijden te rijden wanneer je sterk bent’’, vertelt Roglic. In de laatste kilometer hield Kruijswijk het tempo hoog en even probeerde de Brabander net als gisteren zelf weg te komen. In een sprint van ver kon niemand Roglic nog passeren.

Roglic: ‘’Dit was een geweldige teamprestatie. Alle jongens lieten zien hoe sterk ze waren. George deed veel werk. Steven viel aan. Zelf wilde ik wachten op de sprint. Het was fijn dat ik het vandaag beter af kon maken dan gisteren. Ik ben onwijs blij dat ik eindelijk weer kan rijden en mijn werk kan doen. Ik geniet ervan.”

Het is voor Primoz Roglic de tweede overwinning van het seizoen na zijn zege in het Sloveens kampioenschap. Na zijn overwinning van vandaag neemt hij tevens de leiding over het algemeen klassement.

 / 

Gerelateerde updates