Inloggen
Roglic pakt roze na indrukwekkende tijdritzege in Giro d’Italia

Roglic pakt roze na indrukwekkende tijdritzege in Giro d’Italia

Primoz Roglic heeft op indrukwekkende wijze het roze gepakt in de Giro d’Italia. De renner van Team Jumbo-Visma legde de openingstijdrit van acht kilometer in 12:54 af. Hij was daarmee negentien seconden sneller dan nummer twee Simon Yates.

Het is voor Roglic de achtste overwinning van het seizoen. Daarmee komt de zegeteller van Team-Jumbo-Visma op veertien. Eerder schreef de Sloveen de eindoverwinning in de UAE Tour, Ronde van Romandië en Tirreno-Adriatico op zijn naam. Daarnaast pakte hij onder meer de winst in de individuele tijdrit in Romandië en won hij met het team de ploegentijdrit in de UAE Tour.

“Ik ben superblij. Het is een heel mooi gevoel dat ik heb gewonnen en dat ik morgen in het roze start”, vertelt Roglic. De tijdrit in Bologna eindigde op San Luca, een klim van twee kilometer aan tien procent gemiddeld. “Ik had geen tactiek. Ik ben snel gestart en heb geprobeerd mijn snelheid vast te houden op de beklimming. Dit is een hele mooie start, maar ik ben me ervan bewust dat de gelukkigste man de man zal zijn die de trui draagt in Verona. Er is nog een lange weg te gaan, maar we zijn met het team goed onderweg. Ik kijk uit naar de komende drie weken.”

Volgens Head of Performance Mathieu Heijboer kwam vandaag alles samen. “Primoz heeft zich heel erg snel ontwikkeld bij ons team. Dit is de eerste keer dat we met hem als absolute kopman naar een ronde zijn gegaan. Deze tijdrit lag hem heel erg goed. Het is geweldig dat het is gelukt.”

 / 

Daarnaast reed Roglic met een speciaal stuur. Heijboer: “Ook de ontwikkeling van het tijdritpak van AGU, de fiets en het vele werk in de windtunnel met TU Eindhoven hebben bijgedragen. Daarnaast hebben we met Jumbo, FSA en Bianchi een nieuw stuur ontwikkeld. Dit stuur is compleet op Primoz zijn maat gemaakt. Het past bij zijn tijdrithouding, is lichter en aerodynamischer én veel comfortabeler dan het stuur dat hij eerst had. We zijn onze partners erg dankbaar dat ze hier veel in geïnvesteerd hebben voor het team.”

Laurens De Plus reed ook een zeer verdienstelijke tijdrit. De Belg eindigde als achtste.

Gerelateerde updates

Win het unieke La Vuelta-pakket met o.a. de rode trui van Roglič!

Onze Primož Roglič heeft La Vuelta 2019 gewonnen! Een groot succes en dat willen we natuurlijk ook groots vieren. Daarom geeft onze partner Simpel een uniek La Vuelta-pakket weg met daarin o.a. een gesigneerde rode trui, de speciale rode koerspet, en de speciaal ontwikkelde cap waarmee Primož op het...

Doe mee

Food Friday - Deze supplementen zijn belangrijk

Een uitgebalanceerd trainingsprogramma met gezonde voeding is de belangrijke basis in de levensstijl van onze renners, maar voedingssupplementen spelen ook een belangrijke rol. Nieuwsgierig naar het effect van voedingssupplementen, zowel gericht op onze renners als jezelf? Lees dan snel verder!

Lees meer

Win het gesigneerde shirt van Primož Roglič!

Primož heeft niet alleen zijn nieuwe contract getekend, maar ook één van onze wielershirts. Wil jij dit unieke exemplaar winnen? Vul dan direct hieronder je gegevens in!

 /