Shop
Roglic grijpt Sloveense nationale titel

Roglic grijpt Sloveense nationale titel

Primoz Roglic is de nieuwe Sloveens kampioen wielrennen. De nummer één van de wereld sloeg in zijn eerste koers van het seizoen direct toe. De kopman van Team Jumbo-Visma versloeg op de steile slotklim in een rechtstreeks duel Tadej Pogacar. Het kampioenschap was de eerste grote UCI-wedstrijd sinds het coronavirus de sportwereld nagenoeg stil legde.

Voor Team Jumbo-Visma is het de vierde zege van het seizoen nadat Dylan Groenewegen al drie keer zijn handen in de lucht mocht steken eerder dit jaar. Het is voor Roglic zijn eerste nationale wegtitel in zijn carrière.

Het kampioenschap over 146 kilometer werd beslist op de slotklim. Nadat de vroege vlucht was ingelopen, trok Roglic ten aanval. Pogacar wist nog terug te keren, maar kon een tweede aanval van zijn landgenoot en goede vriend in de slotkilometer niet pareren.

 / 

“Het is prachtig dat de situatie nu zo goed is dat we eindelijk weer kunnen koersen en kunnen doen waar we goed in zijn. Ik ben dan ook heel erg blij dat ik meteen de nationale titel heb kunnen pakken”, aldus Roglic, die volgende week ook het nationale kampioenschap tijdrijden betwist. “Het was een zware wedstrijd met een heel zware slotklim. Gezien het voorjaar was Tadej de favoriet en het was zeker niet gemakkelijk om hem te kloppen. Ik had de klim goed verkend, dus ik wist waar ik mijn slag moest slaan. Dat ik hier meteen de overwinning pak in mijn eerste koers van het seizoen, voelt heel erg goed. Ik ben zeker nog niet in topvorm, maar ik kijk al uit naar de komende koersen. Ik wil ook het team bedanken dat ze de moeite hebben genomen om mij in Slovenië te begeleiden. Dat betekent veel voor me.”

Gerelateerde updates