Profiel
Roglic finisht als tweede bij sterke rentree Dumoulin in Tour de l’Ain

Roglic finisht als tweede bij sterke rentree Dumoulin in Tour de l’Ain

De drie kopmannen voor de Tour zijn de eerste etappe van de Franse driedaagse Tour de l’Ain meer dan goed door gekomen. Na een relatief makkelijke etappe met een venijnig slot sprintten Primoz Roglic en Tom Dumoulin respectievelijk naar de tweede en de vierde plaats. De ploeg onder leiding van Grischa Niermann en Arthur van Dongen staat er goed voor met de resterende klimetappes voor de boeg.

Ter voorbereiding op de Ronde van Frankrijk stond de kern van de Tourploeg na de hoogtestage in Tignes voor het eerst gezamenlijk aan de start. ‘’Ik denk dat we goed uit de lange trainingsperiode zijn gekomen en dat laat zich ook wel zien. Het was er af en toe weer even inkomen vandaag. Het voelde gek om weer te moeten vechten voor een plek in het peloton. De finale was hectisch, maar dat is net als met skiën, dat verleer je niet. Een betere test dan dit kon ik me niet wensen’’, aldus Dumoulin.

Het team zat de gehele koers actief voorin en het was vooral Tony Martin die veel werk verrichtte om het gat naar de koplopers dicht te rijden. Het aantrekken van de sprint voor Roglic was volgens Tom niet geheel volgens plan: ‘’Ik wist wel dat Primoz het wilde proberen op de laatste klim, maar hij kwam niet weg. Ik weet dat hij snel is, dus ik trok gewoon de sprint voor hem aan. Maar hij zat ook aan zijn limiet door de inspanning van daarvoor.’’ De Sloveense kampioen werd nipt geklopt.

Roglic: “Je wilt natuurlijk altijd winnen en het scheelde maar een haartje. Maar dit was een mooie en warme herstart van het seizoen.”

 / 

Gerelateerde updates