Profiel
Roglic bevestigt in goeden doen te zijn in bergetappe Giro

Roglic bevestigt in goeden doen te zijn in bergetappe Giro

Primoz Roglic is als zevende geëindigd in de dertiende etappe van de Giro d’Italia. De Sloveen gaf een kleine drie minuten toe op ritwinnaar Zakarin. In het algemeen klassement blijft hij tweede op bijna tweeënhalve minuut van klassementsleider Polanc.

Antwan Tolhoek zat mee in de vlucht van de dag. Hij maakte deel uit van een kopgroep van zevenentwintig renners. Team Jumbo-Visma controleerde de koers en liet de kopgroep geen grotere voorsprong nemen dan drie minuten. Op de slotklim liet Roglic zien in goeden doen te zijn en reed samen met Nibali over de streep.

Ploegleider Addy Engels vond dat de rit goed verliep voor zijn ploeg. “Na een lastige start was het goed dat we iemand mee hadden in de vlucht van de dag. We controleerden de koers samen met UAE-Team Emirates en we hebben ons als ploeg getoond tot op de tweede klim van de dag. Ook hebben we laten zien dat we gemotiveerd zijn om onze verantwoordelijk als team te nemen. Op de slotklim bevestigde Primoz dat hij in orde is. Het zag er misschien uit alsof hij een individueel duel aan het uitvechten was met Nibali, maar er reden natuurlijk ook nog gevaarlijke mannen voor en achter hem. Het was niet zo dat Primoz niet wilde rijden. Dit was zijn manier van het verdelen van zijn energie op een efficiënte manier. We weten dat de renners die verder in het klassement staan vroeger gaan aanvallen en zelfs met de vroege vlucht meegaan. Deze renners winnen nu wat tijd op Primoz, maar ik denk dat het een goede rit voor ons was. Zoals het klassement er nu uit ziet, staan we er goed voor.”

 / 

Gerelateerde updates