Roglic als runner-up naar slottijdrit Tirreno

Roglic als runner-up naar slottijdrit Tirreno

Primoz Roglic en Team Jumbo-Visma zijn de zesde en voorlaatste etappe in Tirreno-Adriatico zonder kleurscheuren doorgekomen. De etappe eindigde in een massasprint. Roglic behield zijn tweede plaats in het klassement met nog een tienkilometerlange tijdrit in San Benedetto del Tronto voor de boeg. Hij heeft een achterstand van 25 seconden op Adam Yates

De zesde etappe verliep relatief rustig. Een vroege vlucht werd in de laatste vijf kilometer ingelopen. Team Jumbo-Visma hield Roglic de hele dag goed van voren en liep geen averij op.

“Vandaag was een dag zonder veel bijzonderheden. Het was een kwestie van overleven met het oog op de tijdrit morgen”, aldus ploegleider Jan Boven. “De ploeg heeft wederom perfect gewerkt en Primoz uit de problemen gehouden. Het was een kwestie van posities houden en dat is gelukt. Morgen in de tijdrit wordt het alles of niks. Tony, Jos en Primoz zullen voluit gaan. Jos is hier al twee keer tweede geëindigd, dus het zou mooi zijn als het nu wel een keer zou lukken. We kennnen het parcours van de afgelopen jaren dus we weten hoe we het moeten indelen. Het gaat een spannende dag worden voor zowel de tijdritzege als voor het klassement.”

Gerelateerde updates