Nieuw Tourshirt voor Team LottoNL-Jumbo

Nieuw Tourshirt voor Team LottoNL-Jumbo


De Tourselectie van Team LottoNL-Jumbo start op zaterdag 4 juli in Utrecht met een nieuw shirt. 

Het shirt heeft veel wit gekregen op de borst en mouwen. Op deze manier zijn de renners goed te onderscheiden van de gele truidrager en blijft het team herkenbaar in het geel van sponsors Lotto en Jumbo. Het speciale Tourshirt is vanaf vandaag gepersonaliseerd verkrijgbaar in de web shop.    

Speciale details
Het aangepaste shirt heeft nog een aantal details, speciaal voor de Tour de France. Iedere renner heeft zijn naam, inclusief nationaliteit, op de schouder. Zo is het boord voorzien van de Nederlandse vlag om ‘Hollandse trots’ van de enige Nederlandse ploeg die deelneemt aan de Tour de France zichtbaar te maken. 

Voor de goede kijker is ook te zien dat elke renner zijn zes persoonlijke geluksgetallen op het shirt meeneemt naar de Tour. Op de foto is Steven Kruijswijk te zien voor de Dom in Utrecht, waar de Grand Départ straks plaatsvindt. Een van zijn geluksgetallen is 9, het getal van zijn eerst behaalde top 10 positie tijdens een grote ronde (Giro d’Italia in 2011).
 
Respect voor het geel
"Vanaf de start van het seizoen zijn wij in contact geweest met de Tour de France en UCI om tijdens de Tour een aangepast design te ontwikkelen. Wij hebben de bovenzijde van het shirt wit gemaakt uit respect voor het geel van de leiderstrui. Afgelopen week ontvingen wij een persoonlijke blijk van waardering van Tourdirecteur Christian Prudhomme voor onze inspanning, om in de maand juli met een nieuw shirt en helm te fietsen. Uiteindelijk snijdt het mes aan meer kanten, dit geeft ons de gelegenheid iedere renner unieke nummers en naam op het shirt te geven. Dat komt de herkenbaarheid ten goede”, vertelt algemeen directeur Richard Plugge.

Gerelateerde updates