Profiel
Martin met lege handen na dag in kopgroep Tour de France

Martin met lege handen na dag in kopgroep Tour de France

Tony Martin heeft een dag in de kopgroep in de negende etappe van de Tour niet tot een succesvol einde weten te brengen. De 34-jarige Duitser van Team Jumbo-Visma had het plan om als springplank te dienen voor Wout van Aert, maar dat idee mislukte. Martin moest in de finale passen, waarna hij de knop omzette en vooruit keek naar de volgende etappe.

“Ik wilde eigenlijk de weg bereiden voor Wout van Aert”, aldus Martin. “Daarna kwam ik alleen te zitten tussen de kopgroep en het peloton. Op dat moment had ik geen andere keuze dan door te rijden. In de kopgroep heb ik energie gespaard. Toen er in de finale werd aangevallen, merkte ik dat de benen wat vermoeid waren en wist ik dat ik niet mee zou doen om de overwinning. Vanaf dat moment ben ik vooruit gaan kijken naar de dag van morgen. Er wacht ons weer een sprintaankomst en dat betekent dat ik weer mag werken. Dat is de reden waarom ik deze Tour rijd, om mijn ploegmaten bij te staan.”

In het peloton bleef het vuurwerk uit. Steven Kruijswijk werd goed omringd door zijn ploeggenoten van Team Jumbo-Visma en kende geen problemen.

“Richting de laatste klim was het erg zenuwachtig in het peloton”, aldus kopman Kruijswijk. “Iedereen wilde van voren zitten, om elkaar in de gaten te houden. Uiteindelijk bleek die stress voor niets, omdat er niks gebeurde op de klim.”

 / 

Gerelateerde updates