Profiel
LottoNL-Jumbo sluit Driedaagse af in mineur

LottoNL-Jumbo sluit Driedaagse af in mineur

De Driedaagse van West-Vlaanderen is voor Team LottoNL-Jumbo op een vervelende manier afgelopen.

De Driedaagse van West-Vlaanderen is voor Team LottoNL-Jumbo op een vervelende manier afgelopen. Tom Van Asbroeck kwam zondag tijdens de slotrit zwaar ten val en moest voor onderzoek naar het ziekenhuis.

“Tom was zelf nog wel vrolijk na afloop, maar hij had moeite met staan”, zag ploegleider Frans Maassen. “Hij is nu in het ziekenhuis met zijn vrouw, ouders en schoonfamilie. We wachten het onderzoek af.”

Van Asbroeck kwam op ongeveer 80 kilometer van de streep ten val. Hij vloog over de kop en landde hard op zijn rug, nadat een renner voor hem op een wegafzetting was geknald. 
“Ik wilde dat Tom afstapte, maar zelf wilde hij door”, aldus Maassen. “De rondearts zei dat het meeviel, maar uiteindelijk moest Tom toch opgeven, toen hij werd gelost.”

Maassen hoopt dat de schade meevalt. “Het zou echt een domper zijn als Tom er een tijdje uitligt. Hij is toch een van de afmakers binnen onze ploeg. Vandaag was hij ook een dikke kanshebber, dat maakt het extra zuur.”

Martijn Keizer
De sprint in Ichtegem werd uiteindelijk gewonnen door Danny van Poppel van Trek Factory Racing. Het algemeen klassement was een prooi voor Yves Lampaert van Etixx-QuickStep. Martijn Keizer besloot de ronde als achtste.


Gerelateerde updates