Profiel
Lindeman kiest aanval in derde etappe Ronde van Zwitserland

Lindeman kiest aanval in derde etappe Ronde van Zwitserland

Bert-Jan Lindeman heeft de derde etappe in de Ronde van Zwitserland mee kleur gegeven. De Drent zat mee in de vroege vlucht die in de laatste tien kilometer werd ingelopen. De rit eindigde in een massasprint.

In de relatief vlakke etappe naar Murten ontstond er al vrij snel een kopgroep van vier renners met Lindeman voor Team Jumbo-Visma. Het kwartet kreeg een maximale voorsprong van iets meer dan 3,5 minuut, maar werd in de slotfase ingerekend door de sprintersploegen.

“Het was leuk om mee te zitten”, aldus Lindeman. “Ik had het gisteren ook al een paar keer geprobeerd, maar toen lukte het niet. Ik voelde me vandaag goed en heb mij prima vermaakt. Jammer genoeg kregen we te weinig ruimte om voorop te blijven. Als de kans zich voordoet, ga ik het zeker nog proberen.”

Ploegleider Sierk Jan de Haan beaamde dat. “Het plan was om vandaag mee te zitten met Bert-Jan of Taco. De eerste poging was meteen de goede. Helaas kregen ze nooit de ruimte omdat het een van de weinige sprinterskansen was. Dus er was constant controle. We gaan het zeker nog proberen.”

Gerelateerde updates