Inloggen
Knieblessure noopt Kruijswijk tot opgave in Vuelta a España

Knieblessure noopt Kruijswijk tot opgave in Vuelta a España

Steven Kruijswijk is tijdens de vierde etappe van de Vuelta a España afgestapt. De 32-jarige Nederlander van Team Jumbo-Visma heeft teveel last van zijn knie als gevolg van de valpartij in de openingsploegentijdrit.

Door het uitvallen van Kruijswijk verliest Team Jumbo-Visma een belangrijke kompaan van Primoz Roglic in het hooggebergte.

Kruijswijk voelde zijn knie in de afgelopen dagen niet verbeteren. “De beslissing om af te stappen is de enige juiste. Er zat geen verbetering in. Door de pijn zit ik niet comfortabel op mijn fiets en dan moet je realistisch zijn. Als de pijn aanhoudt, ben ik geen meerwaarde voor de ploeg. Hopelijk kan de ploeg ook zonder mij waarmaken waar we voor zijn gekomen.”

“Het afstappen van Steven is een groot gemis voor de ploeg”, aldus ploegleider Addy Engels. “Hij was een van onze leiders. Na de val in de ploegentijdrit ging het steeds slechter met zijn knie. Dat was niet vol te houden. We verliezen een hele belangrijke pion.”

Engels vervolgt: “Het is lastig in te schatten wat de dag van morgen gaat brengen. Afgelopen zondag zag het er op de beklimming goed uit. De klim van etappe vijf is van een andere orde dan die van afgelopen zondag. We zullen het zien, maar ik heb er vertrouwen in.”

Gerelateerde updates

Food Friday - Deze supplementen zijn belangrijk

Een uitgebalanceerd trainingsprogramma met gezonde voeding is de belangrijke basis in de levensstijl van onze renners, maar voedingssupplementen spelen ook een belangrijke rol. Nieuwsgierig naar het effect van voedingssupplementen, zowel gericht op onze renners als jezelf? Lees dan snel verder!

Lees meer

Win het gesigneerde shirt van Primož Roglič!

Primož heeft niet alleen zijn nieuwe contract getekend, maar ook één van onze wielershirts. Wil jij dit unieke exemplaar winnen? Vul dan direct hieronder je gegevens in!

Food Friday - Zo kies je een sportdrank

Sportdrank heb je in vele verschillende soorten en smaken. Wanneer kiezen onze renners voor een hypotone-, isotone- of hypertone sportdrank? Dat leggen we uit in de Food Friday van deze week.

Lees meer
 /