Inloggen
Klassementsleider Teunissen wint koninginnenetappe Duinkerke

Klassementsleider Teunissen wint koninginnenetappe Duinkerke

Mike Teunissen heeft de koninginnenetappe in de Vierdaagse van Duinkerke op zijn naam geschreven. De Limburger was in Cassel de snelste van een kopgroep van drie met daarin ook Amund Jansen. De Noor werd derde. Door zijn zege verstevigde Teunissen zijn leidende positie in het klassement. Ook de groene puntentrui is nu in zijn bezit.

Jansen maakte een sprong en klom naar de tweede plaats. Met de zege van Teunissen is de zegeteller van Team Jumbo-Visma in deze ronde op vier gekomen.

Voor Teunissen is het zijn eerste zege van het seizoen en zijn tweede zege in zijn carrière. De eerste zege dateert van vier jaar geleden toen hij de proloog won in de Tour de L’Ain. Het is de achttiende zege van Team Jumbo-Visma deze wielerjaargang.

De etappe met negen keer de beklimming in Cassel werd gekenmerkt door een vroege vlucht van vier. Team Jumbo-Visma controleerde de etappe met verve. Amund Jansen trok op de slotklim hard door en kreeg alleen Teunissen en Venturini met zich mee, waarna ze het ploegenspel perfect wisten af te ronden.

“Ik ben heel erg blij met deze overwinning. Gisteren baalde ik toch dat het niet lukte. Maar dit maakt alles goed”, aldus Teunissen. “Het was een zeer lastige dag. De ploeg heeft super goed gewerkt en we hadden het onder controle. In de laatste ronde zaten we nog met vier man vooraan. Tony neutraliseerde alle aanvallen waarna Amund zo hard doortrok dat we nog met drie overbleven. We staan nu een en twee in het klassement. Dat maakt het allemaal nog specialer. Het is tot nu toe een superweek geweest voor ons.”

“De ploeg was vandaag heel indrukwekkend”, aldus Jansen. “Het was een leuke dag en echt iedereen was heel erg sterk. Taco en Maarten hebben deze week al veel op kop gereden en zijn het fundament onder deze overwinningen. In de finale waren wij zonder twijfel het sterkste blok. En dankzij Tony zat iedereen aan zijn limiet vanaf de voet van de laatste klim. Ik trok hem door en vanaf dan was het vol doorrijden voor Mike en voor ons klassement.”

Gerelateerde updates

Food Friday – Dit is wat onze renners drinken

Met de stijgende temperaturen is het nóg belangrijker om voldoende vocht aan te vullen. Maar wanneer moet je dan als wielrenner drinken en hoeveel? Dat leggen we je uit in deze Food Friday.

Lees meer

Food Friday – Dit eet Roglič op een wedstrijddag

Het team is volop bezig met voeding. Aanvullen en herstellen zijn de twee sleutelwoorden in het voedingspatroon om topprestaties te kunnen leveren. In deze Food Friday geven we jou letterlijk een kijkje in de keuken en kom je erachter wat Primož Roglič eet tijdens een bergetappe.

Lees meer

De eerste Giro-week van Koen en Addy

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier
 /