Inloggen
Jansen snelt naar eerste profzege in ZLM Tour

Jansen snelt naar eerste profzege in ZLM Tour

Amund Grøndahl Jansen heeft de derde etappe gewonnen in de ZLM Tour. De Noor van Team Jumbo-Visma verraste iedereen met een late aanval en reed zo naar zijn eerste profzege. Mike Teunissen won de sprint van de achtervolgende groep en werd tweede. De Limburger verstevigde daarmee zijn leidende positie in het klassement. Dylan Groenewegen behield zijn puntentrui.

Het is de vierde opeenvolgende etappezege van Team Jumbo-Visma in de ZLM Tour na de eerdere etappezeges van Jos van Emden en twee maal Groenewegen. De zegeteller van Team Jumbo-Visma staat op dertig overwinningen.

Team Jumbo-Visma controleerde de etappe van Buchten naar Landgraaf met verve en haalde een kopgroep voor de Eyserbosweg terug. Daar reed Jansen weg en de Noor kreeg vervolgens een tiental renners mee waaronder Mike Teunissen.

Jansen verraste met een aanval onder de boog van de laatste kilometer en zag zijn aanvalslust bekroond met de overwinning. De etappe werd met tien kilometer ingekort omwille van de veiligheid.

“Ik koers al heel lang op een hoog niveau en ik ben er meerdere malen dichtbij geweest”, aldus Jansen. “Het zat er aan te komen dat het een keer zou lukken. Ik ben heel blij met deze zege. Het was een zware koers met veel beklimmingen. Uiteindelijk zaten Mike en ik vooraan en konden we het spelletje spelen omdat Dylan in de groep erachter zat. We hebben lang gespeculeerd of we moesten wachten op Dylan of zelf moesten doorgaan. Uiteindelijk werd de beslissing ons wat makkelijker gemaakt door de jury. Toen ben ik gaan aanvallen en kon Mike op zijn sprint wachten. Morgen gaan we weer vol voor een sprint met Dylan. Mike is zijn laatste lead-out dus normaal gezien zit dat wel goed voor de eindwinst.”

Klassementsleider Teunissen was blij met de zege van zijn ploeggenoot. “Eerste en tweede worden is een heel mooi resultaat. Dat ik mijn voorsprong vergroot in het klassement, maakt het allemaal nog mooier. Het gevoel is goed en de vorm wordt alleen maar beter. Het is na mijn eindwinst in Duinkerke al de tweede etappekoers waarin ik meedoe voor eindwinst. Daar ben ik heel blij mee.”

Gerelateerde updates

Food Friday - Gek op pindakaas!

Pindakaas, wie is er niet mee groot geworden? In de Food Friday van deze week gaan we in op de voedingswaarde van pindakaas en inspireren we je met 2 heerlijke pindakaas recepten!

Lees meer

Food Friday – Gezond koken met weinig tijd

Gezond koken tijdrovend? Onzin! Tijdens een ronde zoals de Vuelta worden er dagelijks meerdere gezonde maaltijden voor onze renners gemaakt. Hoe dat precies gaat lees je in de Food Friday van deze week. Zo leer je meteen hoe je zelf in een handomdraai een gezonde maaltijd op tafel zet!

Lees meer

Food Friday - Dit eten onze renners met een krachttraining

Het leven van onze renners draait om topprestaties op de fiets en daarvoor zijn er ook krachttrainingen nodig naast de kwaliteitstrainingen op de fiets. Wil je weten wat onze renners eten rondom een krachttraining? En welke oefeningen er worden gedaan? Lees dan vooral verder!

Lees meer
 /