Inloggen
Jansen komt net tekort in slotrit Arctic Race

Jansen komt net tekort in slotrit Arctic Race

Amund Jansen heeft in de slotetappe van de Arctic Race of Norway net naast de overwinning gegrepen. De kopman van Team Jumbo-Visma kwam na een spannende finale een paar meter tekort voor de ritzege en werd tweede. In het eindklassement werd Jansen achtste.

De etappe werd gekleurd door een omvangrijke kopgroep met voor Team Jumbo-Visma Pascal Eenkhoorn. Nadat de kopgroep was ingelopen, brak de koers volledig open op het heuvelachtige terrein rond Narvik. De Noor Hoelgaard trok in de laatste kilometers ten aanval. Jansen counterde op de slotklim, maar strandde in het wiel van zijn landgenoot.

“Het is balen dat ik er net niet overheen kon komen”, aldus Jansen. “Ik had misschien iets eerder moeten aangaan, maar met deze lastige finale was dat moeilijk inschatten. Ik voelde mij de hele week al erg goed en de ploeg heeft uitstekend werk geleverd. Met Pascal in de ontsnapping was het voor ons een ideale situatie. Het verschil tussen winnen en tweede worden was vandaag heel klein. Jammer.”

Gerelateerde updates

Win het unieke La Vuelta-pakket met o.a. de rode trui van Roglič!

Onze Primož Roglič heeft La Vuelta 2019 gewonnen! Een groot succes en dat willen we natuurlijk ook groots vieren. Daarom geeft onze partner Simpel een uniek La Vuelta-pakket weg met daarin o.a. een gesigneerde rode trui, de speciale rode koerspet, en de speciaal ontwikkelde cap waarmee Primož op het...

Doe mee

Food Friday - Deze supplementen zijn belangrijk

Een uitgebalanceerd trainingsprogramma met gezonde voeding is de belangrijke basis in de levensstijl van onze renners, maar voedingssupplementen spelen ook een belangrijke rol. Nieuwsgierig naar het effect van voedingssupplementen, zowel gericht op onze renners als jezelf? Lees dan snel verder!

Lees meer

Win het gesigneerde shirt van Primož Roglič!

Primož heeft niet alleen zijn nieuwe contract getekend, maar ook één van onze wielershirts. Wil jij dit unieke exemplaar winnen? Vul dan direct hieronder je gegevens in!

 /