Hofland en Kelderman leiden LottoNL-Jumbo in Eneco Tour

Het veelzijdige karakter van de Eneco Tour biedt volgende week kansen aan diverse soorten renners. Team LottoNL-Jumbo wil tijdens de enige meerdaagse WorldTour-koers van de Lage Landen hoge ogen gooien op diverse terreinen. Moreno Hofland en Wilco Kelderman zijn daarvoor de aangewezen mannen. 

“Moreno is goed uit zijn rustperiode gekomen”, aldus ploegleider Nico Verhoeven. “Dat heeft hij laten zien in de diverse koersen die we in België reden en in de London Prudential Classic, waar hij de sprint van een grote groep won en negende werd. We hebben naast Moreno ook een aantal renners mee dat hem in een sprint kan bijstaan. Het doel is met Moreno maximaal presteren in de massasprints.” 

Kelderman is de man voor het klassement, maar zegt Verhoeven: “We moeten niet direct veel van Wilco verwachten, hij is niet helemaal fit uit de Tour de France gekomen. Al moet ik zeggen dat het wel de goede kant met hem opgaat.” 

Wellicht een voordeel voor Kelderman: het zwaartepunt van de Eneco Tour ligt in het tweede deel van de week. “De tijdrit op dag vier is belangrijk”, weet Verhoeven. “Daarna trekken we de heuvels in en met name de laatste twee dagen zijn lastig. Het venijn zit hem in de staart.” 

Moreno Hofland
Hofland heeft zin in de Eneco Tour. Het wordt voor de rappe man uit Roosendaal zijn eerste deelname. 

“Ik ben als kleine jongen wel eens gaan kijken. Nu komen de mensen voor mij. De tweede en vierde etappe finishen namelijk in Breda en Hoogerheide, dat is vlak bij Roosendaal. Ik wil mij mengen in de massasprints en mooie uitslagen rijden. Het liefst win ik natuurlijk een etappe, al blijft dat een hele uitdaging op WorldTour-niveau. Het gevoel is in ieder geval goed na de kermiskoersen in België en mijn negende plaats in Londen.” 

Wilco Kelderman
Kelderman begint de Eneco Tour met enige twijfel. “Mijn rug voelt nog steeds wat stijf aan”, aldus de Nederlands kampioen tijdrijden. “Ik weet niet precies wat ik kan verwachten, maar na mijn zevende plaats twee jaar geleden, ga ik dit keer opnieuw voor een top tien-klassering. De tijdrit geeft nu al moraal. Ik kijk er naar uit om in eigen land in een WorldTour-wedstrijd de nationale trui te dragen. Hopelijk kan ik gedurende de week in de wedstrijd groeien. We starten met een goede ploeg. Ik heb er zin in.” 

Team line-up:
Jos van Emden, Rick Flens, Moreno Hofland, Wilco Kelderman, Tom Leezer, Maarten Tjallingii, Robert Wagner & Maarten Wynants. 

Ploegleiding:
Frans Maassen & Nico Verhoeven.

Gerelateerde updates