Groenwegen pakt derde plaats in tiende etappe Tour de France

Groenwegen pakt derde plaats in tiende etappe Tour de France

Dylan Groenewegen is naar een derde plek gesprint in de tiende etappe van de Tour de France. De rit van Périgueux naar Bergerac over 178 kilometer werd gewonnen door Marcel Kittel. Chris Froome behoudt de leiding in het algemeen klassement, waarin George Bennett voor Team LottoNL-Jumbo op de tiende plaats blijft staan.

“Ik zat te ver vanachter in de laatste bocht”, analyseerde Groenewegen direct na de finish. “Na de bocht was het nog 500 meter. Ik kwam daar als veertiende door. Daar had ik iets verder van voren moeten zitten. Vanaf daar ben ik eigenlijk gewoon gelijk gaan sprinten en werd ik derde. Ik weet niet of dat me de overwinning gekost heeft. We weten dat de snelheid er is, maar Kittel is ook wel heel sterk.” 

“Het vertrouwen zit goed en we weten dat we in orde zijn. We willen voor het hoogste treetje gaan en dat is nog niet gelukt. Maar we zijn op de goede weg. We blijven het proberen. Dat is de doelstelling. We zitten er telkens tussen en vandaag dan nog weer wat beter. Derde is een leuk resultaat, maar we willen meer. Op naar de komende dagen.” 

“Het is eigenlijk ongelofelijk dat Dylan nog derde wordt”, vond ploegleider Nico Verhoeven. “Hij zat rond plaats vijftien toen hij de bocht uitkwam. Vanuit die positie kun je eigenlijk nooit meer winnen. We hebben bewust geen mannetje bijgezet om het gat naar de vluchters moest dichten. Kittel wint tachtig procent van de sprints. De andere teams geven QuickStep een makkelijkere dag. Wij vinden het niet erg als het uitloopt op een sprint, maar heel veel andere teams hebben geen sprinter mee.” 

“Ik sta hier wel trots, maar als ik zie van hoe ver Dylan moest komen toch ook met een stukje frustratie”, zei ploegleider Frans Maassen. “Je weet gewoon dat het erin zit. Maar het moet allemaal wel op zijn plaats vallen. Ik zal niet zeggen dat hij Kittel kan kloppen. Maar ik had graag wel een keer een rechtstreeks duel zien. Dylan is supersnel. Als hij goed geplaatst zit, kan hij met de beste wedijveren. Om daar te zitten, heb je naast finesse en timing ook een beetje geluk nodig.”

Gerelateerde updates