Inloggen
Groenewegen derde in tweede massasprint BinckBank Tour

Groenewegen derde in tweede massasprint BinckBank Tour

Dylan Groenewegen is als derde over de streep gekomen in de tweede massasprint van de BinckBank Tour. In Ardooie werd de Amsterdammer goed gebracht, maar wist hij zijn goede uitgangspositie niet te verzilveren.

Team Jumbo-Visma nam het initiatief en controleerde de koers. De vroege vlucht werd in de laatste vijf kilometer ingelopen, waarna de ploeg Mike Teunissen en Dylan Groenewegen in een ideale positie naar de sprint bracht. Teunissen ging de sprint aan, maar Groenewegen moest toezien hoe zowel Sam Bennett als Jasper Philipsen vandaag sneller was.

“Er waren vandaag twee man sneller. Daar moeten we eerlijk in zijn”, aldus ploegleider Jan Boven. “We zaten in een ideale positie om te sprinten. Mike ging de sprint ook prima aan. De ploeg heeft goed werk geleverd door de etappe te controleren en de jongens goed af te zetten. We zaten de hele dag waar we moesten zitten en zijn niet in de problemen geraakt. Jammer genoeg zijn we met Maarten Wynants een belangrijke pion kwijt geraakt.”

De routinier kwam hard ten val en moest de strijd staken. Bij zijn val ontwrichtte hij zijn schouder. Hij werd daarvoor behandeld in het ziekenhuis.

Gerelateerde updates

Food Friday - Zo letten onze renners op hun gewicht

Onze (klassements)renners hebben het optimale gewicht nodig om sneller omhoog te rijden. Lees in deze Food Friday meer over de cruciale rol die voeding daarbij speelt. Sneak peek: geïnspireerd door de Spaanse wegen vertellen we meteen hoe je tapas gezond kan maken!

Lees meer

De reis naar de Vuelta-zege van Primoz

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier

Food Friday - Deze supplementen zijn belangrijk

Een uitgebalanceerd trainingsprogramma met gezonde voeding is de belangrijke basis in de levensstijl van onze renners, maar voedingssupplementen spelen ook een belangrijke rol. Nieuwsgierig naar het effect van voedingssupplementen, zowel gericht op onze renners als jezelf? Lees dan snel verder!

Lees meer
 /