Inloggen
Groenewegen derde in tweede massasprint BinckBank Tour

Groenewegen derde in tweede massasprint BinckBank Tour

Dylan Groenewegen is als derde over de streep gekomen in de tweede massasprint van de BinckBank Tour. In Ardooie werd de Amsterdammer goed gebracht, maar wist hij zijn goede uitgangspositie niet te verzilveren.

Team Jumbo-Visma nam het initiatief en controleerde de koers. De vroege vlucht werd in de laatste vijf kilometer ingelopen, waarna de ploeg Mike Teunissen en Dylan Groenewegen in een ideale positie naar de sprint bracht. Teunissen ging de sprint aan, maar Groenewegen moest toezien hoe zowel Sam Bennett als Jasper Philipsen vandaag sneller was.

“Er waren vandaag twee man sneller. Daar moeten we eerlijk in zijn”, aldus ploegleider Jan Boven. “We zaten in een ideale positie om te sprinten. Mike ging de sprint ook prima aan. De ploeg heeft goed werk geleverd door de etappe te controleren en de jongens goed af te zetten. We zaten de hele dag waar we moesten zitten en zijn niet in de problemen geraakt. Jammer genoeg zijn we met Maarten Wynants een belangrijke pion kwijt geraakt.”

De routinier kwam hard ten val en moest de strijd staken. Bij zijn val ontwrichtte hij zijn schouder. Hij werd daarvoor behandeld in het ziekenhuis.

Gerelateerde updates

Food Friday - Gek op pindakaas!

Pindakaas, wie is er niet mee groot geworden? In de Food Friday van deze week gaan we in op de voedingswaarde van pindakaas en inspireren we je met 2 heerlijke pindakaas recepten!

Lees meer

Food Friday – Gezond koken met weinig tijd

Gezond koken tijdrovend? Onzin! Tijdens een ronde zoals de Vuelta worden er dagelijks meerdere gezonde maaltijden voor onze renners gemaakt. Hoe dat precies gaat lees je in de Food Friday van deze week. Zo leer je meteen hoe je zelf in een handomdraai een gezonde maaltijd op tafel zet!

Lees meer

Food Friday - Dit eten onze renners met een krachttraining

Het leven van onze renners draait om topprestaties op de fiets en daarvoor zijn er ook krachttrainingen nodig naast de kwaliteitstrainingen op de fiets. Wil je weten wat onze renners eten rondom een krachttraining? En welke oefeningen er worden gedaan? Lees dan vooral verder!

Lees meer
 /