Groenewegen derde in korte rit Tour of Britain

Groenewegen derde in korte rit Tour of Britain

Dylan Groenewegen is derde geworden in de korte zevende etappe van de Tour of Britain. De 90-kilometerlange rit werd gewonnen door Rohan Dennis (BMC). Groenewegen werd in de sprint verslagen door de Italiaan Richeze (Etixx - Quickstep). Stephen Cummings blijft aan de leiding het algemeen klassement. 

 

Het was een lange dag voor de renners in de Tour of Britain. In de ochtend moesten de coureurs een individuele tijdrit van 15 kilometer afwerken, deze werd gewonnen door Tony Martin (Etixx - Quickstep). Twee uur later ging rit 7b van start op hetzelfde parcours. Vanuit de start reed een groep met André Greipel (Lotto - Soudal) weg. Het viertal werd vlak voor de finish teruggepakt waarop Rohan Dennis demarreerde en de zege greep.

 

Knappe prestatie
“Dit was een knappe prestatie van Dylan Groenewegen”, vertelde ploegleider Merijn Zeeman na de rit in Bristol. “In de ochtend had iedereen in de tijdrit kunnen voelen hoe lastig deze omloop was. We twijfelden toen nog of Dylan er in de finale nog bij zou zijn, laat staan kunnen sprinten. Het is namelijk nog een jonge renner die vol in ontwikkeling is. De top van de klim lag op twee kilometer van de finish. Het bergje was toch 7% en een kilometer lang en als Dennis en Dumoulin dan demarreren voor de winst dan weet je hoe laat het is.”

 

Twee keer puffen

Ook de ploegmaten van Groenewegen waren volgens Zeeman onder de indruk van de derde plaats vandaag. Het team hoefde vandaag niet veel werk te verrichten omdat Team Sky de hele dag achter de kopgroep aanreed waardoor ze de benen konden sparen voor morgen als zich weer een sprintkans voordoet. 

 

“Sky reed de hele dag op kop”, zei Dylan Groenewegen na de finish. “Ik probeerde iedere ronde die klim te overleven en mij te concentreren op de eindsprint. Toen de kopgroep teruggepakt werd, wist ik dat de toppers zouden aanvallen. Dennis reed hard weg. Boven op de klim hing ik er nog steeds aan. Dan is het twee keer puffen en naar voren voor de sprint. Dennis bleef weg en ik werd nog geklopt door Richeze. Derde was hier het maximale wat ik eruit kon halen”, besloot Groenewegen.

 

Zondag eindigt de Tour of Britain met een criterium in hartje Londen. 

 

Gerelateerde updates