Profiel
Groenewegen besluit seizoen met vijftiende seizoenszege in Tacx Pro Classic

Groenewegen besluit seizoen met vijftiende seizoenszege in Tacx Pro Classic

Dylan Groenewegen heeft zijn wielerseizoen in stijl afgesloten met de zege in de Tacx Pro Classic. De sprinter van Team Jumbo-Visma wist na een perfecte lead-out van zijn ploeggenoten voor de vijftiende keer dit jaar zijn wiel als eerste over de streep te drukken. Daarmee komt hij aan vijftig overwinningen als beroepsrenner.

Een kopgroep werd ruim voor de finish teruggehaald door Team Jumbo-Visma en Deceuninck-QuickStep. Groenewegen rondde het verrichte teamwerk soeverein af en schonk zijn ploeg daarmee de 51e zege van het seizoen.

“Het was een koude dag met veel regen”, aldus Groenewegen. “Er stond niet al teveel wind, waardoor er een goede kans op een sprint was. We waren erg gemotiveerd om hier te winnen en dat hebben we ook laten zien. Deze ga ik vanavond vieren.”

De laureaat vervolgt: “De hele koers hebben we op kop gereden. In de laatste twee bochten had ik Timo en Mike nog voor me zitten. Ik ging wat laat aan, maar uiteindelijk kwam ik er nog goed uit. Als ik in vorm en op snelheid ben, is het moeilijk om mij te kloppen. Ik kan terugkijken op een goed seizoen en ik ben blij dat ik het af heb kunnen sluiten met een overwinning. Dat ik de renner ben met de meeste UCI-zeges dit seizoen is leuk, al zijn het voor mij maar statistieken.”

 / 

Gerelateerde updates