Profiel
Gesink behaalt vierde plaats in Vuelta a España na dag in kopgroep

Gesink behaalt vierde plaats in Vuelta a España na dag in kopgroep

Robert Gesink is vierde geworden in de zesde etappe van de Vuelta a España. De Varssevelder streed een hele dag mee in de kopgroep, maar kon de tempowisselingen van zijn medevluchters niet beantwoorden.

Primoz Roglic kende een prima dag en eindigde de etappe in het bijzijn van George Bennett tussen de favorieten op 5.44 van etappewinnaar Jesus Herrada. Roglic staat nu vierde in het klassement op 1.14 van de nieuwe leider Dylan Teuns. Met Robert Gesink heeft Team Jumbo-Visma een tweede renner in de top tien. Hij staat zesde.

Het was de tweede etappe met aankomst bergop. In de zware openingsfase reed Gesink met tien anderen weg. De elf kregen uiteindelijk de vrijgeleide en streden om de dagzege. Gesink probeerde het enkele malen op de slotklim, maar streed uiteindelijk voor een derde plaats. In de groep der favorieten gebeurde er weinig op de slotklim.

De etappe werd opgeschrikt door een zware valpartij met voor Team Jumbo-Visma Neilson Powless, George Bennett en Tony Martin. De drie konden hun weg voortzetten en sloten weer aan in het peloton.

“Het was een hectische dag”, aldus Gesink. “Het was een lastige start met veel klimwerk. Het was de bedoeling dat wij met het oog op het klassement in positie gingen rijden. Ik reageerde op een uitval van Oliveira en voor ik het wist, waren we weg. Uiteindelijk mocht ik mijn eigen kans gaan. Dat was erg mooi. Het was alleen voor mij een beetje jammer dat de slotklim wat te kort was. Ik had liever een zwaardere beklimming gehad. Ik heb het wel nog geprobeerd op het laatst, maar meer dan een vierde plaats zat er niet in. Dat ik nu zesde sta in het klassement is mooi, maar dat is van ondergeschikt belang. We zijn hier om een klassement met Primoz te rijden.”

Ploegleider Grischa Niermann had gemengde gevoelens. “Het was niet onze allerbeste dag. We hebben de nodige pech gehad. Halverwege was er een zware valpartij in een afdaling met Neilson, George en Tony die erbij lagen. Gelukkig zijn we er redelijk goed vanaf gekomen en konden ze snel terugkeren. Dat we Robert in de kopgroep hadden, was ideaal voor ons. Zo hoefden wij niet te achtervolgen en konden we toch wat krachten sparen richting de komende dagen. Mocht het nodig zijn, konden we Robert nog altijd terugroepen. Primoz heeft een vrij rustige dag gehad en staat er goed voor. De ploeg was wederom sterk en dat geeft vertrouwen naar de komende dagen.”

Gerelateerde updates