George Bennett actief in de finale

George Bennett actief in de finale

Team LottoNL-Jumbo renner George Bennett heeft zich van voren laten zien tijdens de 12e etappe van de Ronde van Spanje. In de finaleronde in Bilbao probeerde Bennett naar de Belg Dries Devenyns toe te rijden. Nog voor hij aan kon sloten werd hij teruggepakt en uiteindelijk won Jens Keukeleire (Orica BikeExchange) de sprint van een uitgedund peloton. Bennett kwam als 19e over de streep. 

“We zijn vandaag gestart met het plan om in de ontsnapping te zitten. Het is balen dat het niet lukt, maar al snel wisten we dat er in de finale een nieuwe kans zou komen.” George Bennett probeerde het meerdere malen in het begin van de koers, maar kon niet wegkomen. Ploegleider Addy Engels zag een agressieve ploeg. “We zijn in het begin veel meegesprongen maar op de lange klim reed er een ontsnapping van zeven man, zonder ons, weg.”

Ondanks het missen van de ontsnapping wist Engels al snel dat het in de finale bij elkaar zou komen. “Movistar hield de voorsprong klein en Astana had ook al meerdere gaten dicht gereden en dan weet je dat zij in de finale op kop gaan rijden. Dat gebeurde ook, wij hadden met Gesink en Bennett twee mannen in het peloton die op de slotklim mee konden doen.”

Bennett draaide als een van de eerste de klim op. “Ik zag Devenyns gaan en dacht meteen dat het te vroeg was. Toen er niemand reageerde ben ik er naartoe proberen te rijden. Ik kwam dichtbij maar achter mij kwam er een groep met een aantal sterke renners.” 

Ploegleider Engels geeft aan dat dan het plan gewijzigd moet worden. “We vertelden Bennett dat hij zich even kon sparen en in die groep mee moest draaien zodat zij naar Devenyns toe konden rijden.” Bennett merkte al snel dat het niet ging lukken. “Ondanks de sterke renners was er geen samenwerking en ben ik in de afdaling alleen doorgegaan. Jammer van die brede wegen want daar ben je als eenling niet in het voordeel.”

Morgen

Ploegleider Addy Engels blikt vooruit: “Ik heb een mooie koers gezien en de kans is groot dat het morgen weer zo’n dag wordt. Morgen is een lange etappe die op en neer gaat. Het kan alle kanten op gaan, al denk ik niet dat we mannen als Bennett en Gesink van voren zien, daarvoor mist er een echte scherprechter.”

Gerelateerde updates