Profiel
Geklopte Groenewegen behoudt leiding in derde etappe Parijs-Nice

Geklopte Groenewegen behoudt leiding in derde etappe Parijs-Nice

Dylan Groenewegen is ook na de derde etappe leider in Parijs-Nice. De sprinter van Team Jumbo-Visma, die de eerste twee etappes won, kwam in de sprint vandaag tekort en werd negende.

Na twee snelle etappes was de etappe van vandaag relatief rustig. Op een enkele ontsnapping na gebeurde er weinig. Team Jumbo-Visma bracht Groenewegen perfect in stelling voor de sprint. “Maar ik had vandaag niet de benen en de punch om het af te maken”, aldus Groenewegen. “De etappe van gisteren heeft er toch wel ingehakt. Ik heb alles moeten geven en dat voelde ik vandaag in de finale. Ik wilde vandaag winnen, de ploeg heeft er alles aan gedaan, maar meer zat er vandaag niet in. Ik ben blij dat ik twee etappes heb kunnen winnen en dat ik nog een dag langer in de leiderstrui kan rijden. Morgen wordt een zware etappe. Wellicht iets te zwaar voor mij, maar we gaan het zien.”

Ploegleider Sierk Jan de Haan zag zijn sprinter weliswaar niet winnen, maar was desalniettemin blij met het optreden van zijn ploeg. “Het kan niet altijd prijs zijn. Vandaag had Dylan niet de benen om mee te sprinten voor de overwinning. Dat heeft mede te maken met de zware inspanningen van de afgelopen twee dagen. We zijn wel tevreden met het optreden van de ploeg als je ziet hoe ze nog naar voren zijn gereden toen Team Sky het op de kant probeerde te trekken. Het was vooral zaak om rustig en gegroepeerd te blijven en dat hebben we gedaan. We gaan met vol vertrouwen naar de komende dagen met George Bennett. Hij is de eerste dagen goed doorgekomen en staat er nog prima voor.”

Gerelateerde updates