Geen spektakel in eerste rit California

Geen spektakel in eerste rit California

De wielrenners van Team LottoNL-Jumbo hebben in de eerste rit van de Amgen Tour of California niet voor al te veel spektakel kunnen zorgen. Op de warme West-Amerikaanse wegen kwam Robert Gesink niet in problemen en speelde Tom van Asbroeck geen grote rol in de sprint die werd gewonnen door Mark Cavendish (Etixx – Quick Step).

De wind was in de 203-kilometer-lange etappe met start en finish in Sacramento geen bepalend element. Op de onverharde wegen halverwege de rit stond de wind schuin tegen, waardoor er ook op die paden geen breuken werden geforceerd. Robert Gesink kwam dan ook zonder kleerscheuren aan de finish.

Lekke band
"Robert reed alleen één keer lek en is toen netjes teruggebracht door de hele ploeg”, zei ploegleider Erik Dekker na afloop. “Verder heeft hij geen problemen gehad. Het is voornamelijk jammer dat we aan het einde niet aan sprinten toekwamen. Onze renners raakten elkaar kwijt in de hectiek.”

In de remmen
“Ik heb het verknalt”, zei sprinter Tom van Asbroeck na afloop. “Ik was aan het opschuiven voor de sprint toen we moesten remmen voor een renner. Ik raakte het wiel van Dennis van Winden een ronde eerder al kwijt. Toen zat ik nog wel bij Cavendish, maar dat was een enorm gevecht. Daarna koos ik weer voor wiel van Dennis, maar toen moesten we nog een keer vol in de remmen. Het is jammer dat ik daardoor niet aan sprinten toe kwam.”

Meer kansen
Dat moet in de etappe van maandag beter, als ook de finish in Lodi een vlakke aanloop heeft. “Er komen inderdaad nog meer kansen”, oordeelde Erik Dekker. “Als we van onze fouten kunnen leren, kunnen we in de tweede etappe hopelijk beter meedoen in de sprint.”

Gerelateerde updates