Fysiek malheur belemmert Bennett in vijfde etappe Tour de France

Fysiek malheur belemmert Bennett in vijfde etappe Tour de France

George Bennett klom lang met de beste renners mee omhoog, maar moest uiteindelijk vanwege een zijsteek de favorieten laten gaan. De klimmer van Team LottoNL-Jumbo kwam als veertiende over de finish tijdens de eerste aankomst bergop. De rit met aankomst op La Planche des Belles Filles werd gewonnen door Fabio Aru. Chris Froome nam de leiding van Geraint Thomas over in het algemeen klassement.

“Robert deed fantastisch werk door me goed af te zetten onderaan de klim”, zei Bennett nog nahijgend. “Op een gegeven moment moest ik laten lopen. Ik kreeg enorm last van steken in mijn zij. Ik had meer van mezelf verwacht, maar ik heb het vandaag niet laten zien. Ik hoop op betere dagen in de echte bergetappes. Het is jammer dat ik last krijg van zo’n stom probleem als een steek in mijn zij. Er is de afgelopen vijf dagen enorm hard gereden en dat zullen ze de komende zestien dagen blijven doen.” 

“Het was een dag zoals we eigenlijk voorspeld hadden”, zei Gesink over het koersverloop. “We dachten dat een vlucht het vandaag niet zou halen, maar dat het peloton het zou gaan uitmaken en dat klopte uiteindelijk ook. Ik heb me druk gemaakt om George en Primoz goed af te zetten aan de voet van de klim en de eerste dagen gebruikt om erin te komen.” 

Gesink was duidelijk over zijn doelen. “Ik probeer me te focussen op mijn doelen en die zijn verderop in de Tour. Je maakt een plan met een bepaald doel. Dat verloopt vooralsnog goed. Het plan was niet om hier vandaag mee te zitten. Mijn doel is om mee te zitten in de ritten die ik heb aangegeven. Ik wil meezitten in de bergetappes en niet in zo’n etappe met een springschans aan het einde.”

Gerelateerde updates