Een slopende 13e etappe in de Vuelta

Een slopende 13e etappe in de Vuelta

De 13e etappe in de Vuelta werd voor de renners van Team LottoNL-Jumbo een slopende rit richting Urdax-Dantxarina. In een wandeltempo reed het peloton meer dan een half uur na de winnaar over de streep. Twaalf renners wisten in het begin te ontsnappen en in de laatste 20 kilometer reed de Italiaan Valerio Conti (Lampre) solo naar de zege. Nairo Quintana (Movistar) behoudt de leiderstrui.

“In eerdere etappes zag je dat er uren koers was om in de ontsnapping te komen, nu was het na 25 kilometer wel gedaan. Na een aantal pogingen reed er een groep met 12 man weg. Zonder een renner van ons, een gemiste kans dus.” Ploegleider Addy Engels had het liever anders gezien. 

De 213 kilometer van Bilbao naar Urdax-Dantxarinea begon met verschillende aanvallen waarbij ook de renners van LottoNL-Jumbo waren betrokken. “We sprongen met Martijn Keizer, Victor Campenaerts, Jos van Emden en Bram Tankink mee, maar missen dan net de vlucht van de dag. Er is dan een moment dat het peloton even hapert en de vlucht vertrokken is.”

“Ondanks dat het niet hard gaat is dit heel slopend voor de renners. Je merkt dat de vermoeidheid er nu echt in hakt. In combinatie met de warmte is zo’n lange dag op de fiets zeker niet fijn.” Ploegleider Addy Engels na een lange dag in de koers.

Morgen

“Morgen staat de koninginnenrit op het programma.” Engels kijkt uit naar morgen. “We hebben George Bennett en Robert Gesink vandaag rustig gehouden om morgen mee te kunnen doen. We moeten opnieuw voor de ontsnapping gaan net als in de rit waar Gesink tweede werd.” Engels zegt dat ze moeten anticiperen. “We kunnen niet wachten tot de grote klassementsmannen ten aanval gaan. Je moet ervoor zorgen dat je voorsprong voldoende is aan de voet van de zware slotklim.”

Gerelateerde updates