Profiel
Dumoulin verlaat Vuelta en richt vizier op volgend jaar

Dumoulin verlaat Vuelta en richt vizier op volgend jaar

Tom Dumoulin gaat vandaag niet meer van start in de Vuelta a España. De renner van Team Jumbo-Visma stapt na zeven etappes af en zal zich focussen op het aankomende wielerseizoen.

Dumoulin maakte dit jaar in de kleuren van Team Jumbo-Visma zijn rentree in het peloton na een lange periode van blessureleed. De Limburger werd dit seizoen onder meer zevende in het algemeen klassement van zowel de Tour de France als het Critérium du Dauphiné.

“Zowel onze trainersstaf als ik denken dat het de beste keuze is om af te stappen”, aldus Dumoulin. “In het begin van de Vuelta voelde ik me al vermoeid en dat gevoel bleef. Het heeft voor mij geen zin om door te gaan, want dan hypothekeer ik misschien het volgende seizoen. Het is jammer om de Vuelta te verlaten, maar wel de juiste keuze. Daar zijn we het allemaal over eens. Met Primoz staan we er goed voor in het klassement. Hopelijk kan het team de winst mee naar huis nemen.”

Sportief directeur Merijn Zeeman ziet met Dumoulin een belangrijke pion wegvallen. “Het is jammer dat Tom naar huis gaat. Elke dag hebben we zijn vermoeidheid gemonitord, maar die bleef toenemen. Desondanks heeft hij een belangrijk aandeel gehad in het team en goed werk geleverd. Zijn weliswaar korte deelname aan de Vuelta is een goede investering geweest voor 2021, maar nu zien we dat we op grenzen stuiten en nemen de verantwoordelijkheid die daarbij hoort.”

Gerelateerde updates