De Weert valt aan in Ronde van het Baskenland

De Weert valt aan in Ronde van het Baskenland

Kevin De Weert heeft dinsdag het zwart en geel van Team LottoNL-Jumbo getoond in de tweede etappe van de Ronde van het Baskenland. De Belg maakte deel uit van een kopgroep van vijf.

Kevin De Weert heeft dinsdag het zwart en geel van Team LottoNL-Jumbo getoond in de tweede etappe van de Ronde van het Baskenland. De Belg maakte deel uit van een kopgroep van vijf.

Het avontuur van De Weert eindigde op ongeveer 35 kilometer van de streep. Samen met Thierry Hupond (Giant-Alpecin) moest hij op een klim van de derde categorie lossen. Niet veel later werden ook Sebastian Reichenbach (IAM Cycling), Louis Vervaeke (Lotto-Soudal) en Amets Txurruka (Caja Rural) opgeslokt door het peloton.
 
Fabio Felline van Trek Factory Racing sprintte in Vitoria-Gasteiz naar de overwinning. Michael Matthews van Orica-GreenEdge werd tweede en gaat nog steeds aan de leiding in het algemeen klassement.
 
Kevin De Weert
De renners moesten dinsdag zes gecategoriseerde klimmetjes over. De Weert die vanwege ziekte geen ideaal voorjaar kende, zag onderweg af.
 
“Normaal gesproken kan ik een drager zijn in de kopgroep tijdens een dag als vandaag, maar vandaag was het meer een kwestie van de boel ondergaan. Het was geen meter vlak vandaag, het is hier in het Baskenland sowieso geen meter echt vlak, dus het was hard werken.”
 
Ardennenklassiekers
De Weert is echter blij met de opgedane hardheid. “Ik ben hier met het doel om te verbeteren in aanloop naar de Ardennenklassiekers. Daar moet ik de kopmannen bijstaan. Er is nog aardig wat werk aan de winkel, maar ik hoop de komende dagen goed door te komen en de week met een goed gevoel af te sluiten.”
 
Tegenvaller
Ploegleider Frans Maassen kreeg dinsdag ook nog een tegenvaller te verwerken. Brian Bulgac, maandag nog in de aanval, moest de strijd staken na een val.
 
“Hij ging neer nadat ze voor hem tegen de grond gingen. Brian probeerde het nog, maar hij had te veel pijn en op een gegeven moment ging het gewoon niet meer. Opnieuw een tegenvaller voor het team.”
 
Woensdag
De etappe van woensdag brengt het peloton over 171 kilometer van Vitoria-Gasteiz naar Zumarraga. Tijdens de laatste tien kilometer moeten de renners een klim van de tweede categorie op en af. Spek voor de bek voor de klassementsrenners.

Gerelateerde updates