Inloggen
De Plus met eindwinst BinckBank Tour naar eerste profzege

De Plus met eindwinst BinckBank Tour naar eerste profzege

Laurens De Plus heeft in de slotetappe de eindwinst van de BinckBank Tour naar zich toegetrokken. De Belgische kopman van Team Jumbo-Visma trok vroeg ten aanval en had aan de finish genoeg voorsprong om Tim Wellens te passeren in het klassement. De Plus werd derde in de etappe.

Voor De Plus is het zijn eerste individuele profzege nadat hij in 2016 de overstap maakte naar de beroepsrenners. Voor Team Jumbo-Visma is het de eenenveertigste zege in 2019 en de vierde eindzege in een WorldTour-etappekoers. Eerder dit jaar won Primoz Roglic voor Team Jumbo-Visma al de UAE Tour, Tirreno-Adriatico en de Tour de Romandie.

Nadat in de finale van de slotrit van de Belgisch-Nederlandse meerdaagse een kopgroep van vijftien renners was ingelopen, trok De Plus net voor de gouden kilometer ten aanval. De Plus kreeg Olivier Naesen en Greg Van Avermaet met zich mee. De drie werkten goed samen en hielden stand tot op de finish. De Plus sprintte niet meer mee voor de zege, maar had genoeg voorsprong op zijn naaste concurrenten in de strijd voor de eindzege.

“Dit is amper te geloven”, aldus De Plus. “Ik had nooit gedacht dat het ging lukken. Tim reed zo sterk in de Ardennen dat ik dacht dat het onhaalbaar was. Voor de start van de etappe was ik al blij als ik op het podium zou kunnen eindigen. Maar ik voelde mij goed en met het oog op de bonificaties in de gouden kilometer besloot ik aan te vallen om zo mijn podium veilig te stellen. Tot mijn verbazing was ik na de Bosberg weg met Oliver en Greg. Die mannen zijn echte kasseienspecialisten, dus voor mij was het een kwestie van aanklampen. Ik was er al een paar keer dichtbij, maar ik snakte zo naar een overwinning. Ik ben echt heel blij dat het gelukt is: mijn eerste overwinning als prof. Ik woon vlakbij Geraardsbergen. Dat ik hier win voor het oog van mijn familie, vrienden en supporters maakt het extra speciaal. Ik draag deze overwinning op aan mijn goede vriend Bjorg Lambrecht en aan de ploeg. De steun en het vertrouwen die ik deze week kreeg, waren geweldig.”

Gerelateerde updates

Food Friday - Deze supplementen zijn belangrijk

Een uitgebalanceerd trainingsprogramma met gezonde voeding is de belangrijke basis in de levensstijl van onze renners, maar voedingssupplementen spelen ook een belangrijke rol. Nieuwsgierig naar het effect van voedingssupplementen, zowel gericht op onze renners als jezelf? Lees dan snel verder!

Lees meer

Win het gesigneerde shirt van Primož Roglič!

Primož heeft niet alleen zijn nieuwe contract getekend, maar ook één van onze wielershirts. Wil jij dit unieke exemplaar winnen? Vul dan direct hieronder je gegevens in!

Food Friday - Zo kies je een sportdrank

Sportdrank heb je in vele verschillende soorten en smaken. Wanneer kiezen onze renners voor een hypotone-, isotone- of hypertone sportdrank? Dat leggen we uit in de Food Friday van deze week.

Lees meer
 /