Dappere poging Lindeman in Volta Limburg Classic

Dappere poging Lindeman in Volta Limburg Classic

Bert-Jan Lindeman heeft zaterdag lang meegedaan om de overwinning in de Volta Limburg Classic. De Team LottoNL-Jumbo-renner kleurde de wedstrijd met zijn altijd aanvallend koersstijl.

Bert-Jan Lindeman heeft zaterdag lang meegedaan om de overwinning in de Volta Limburg Classic. De Team LottoNL-Jumbo-renner kleurde de wedstrijd met zijn altijd aanvallend koersstijl.

Moreno Hofland, die vorig jaar met de handen in de lucht over de streep in Eijsden kwam, verloor zijn titel aan Stefan Küng van BMC. De Zwitser won na een solo.

Lindeman reed al snel na het vertrek weg uit het peloton en leidde de wedstrijd tot diep in de finale. De Drenthe capituleerde pas in de slotfase. Op ongeveer 15 kilometer van de streep in Eijsden werd hij teruggepakt. Even daarvoor besloot Küng die met een achtervolgende groep was aangesloten het –succesvol – met een solo te proberen.

Bert-Jan Lindeman
“Het was een mooie poging”, concludeerde Lindeman na afloop. “Ik heb een goede, degelijke wedstrijd gereden. Misschien zat ik een beetje te vroeg op kop, maar als je niet gokt, kun je niet winnen. Ik behoorde vanaf de eerste kilometer tot de eerste groep en in de finale was ik gewoon leeg. Het was een zware wedstrijd. Volgend jaar ben ik hopelijk weer terug”, aldus Lindeman, die zich afgelopen jaar ook al toonde met een aanval in de finale.

Kelderman & Kruijswijk
Wilco Kelderman en Steven Kruijswijk waren bij de les op het moment dat Lindeman moest lossen. De twee talentvolle klassementsrenners maakten in de laatste kilometers jacht op Küng, maar de wereldkampioen achtervolging op de baan bleek net even te taai. Kelderman sprintte uiteindelijk naar een achtste plaats. Kruijswijk werd tiende.

Frans Maassen
“Ik heb een mooie koers gezien, maar had natuurlijk liever een ander scenario gehad”, aldus ploegleider Frans Maassen, geboren en getogen in Limburg.

“De mannen hebben echter gestreden voor wat ze waard waren. De grote lijn was goed, we wilden Wilco sparen tot 25 kilometer voor de meet. Bert-Jan zat mee in de kopgroep en heeft een fantastische koers gereden. Op het moment dat de tweede groep erachteraan sprong, misten we de aansluiting. Dat was een foutje, maar we waren ook met een klein ploegje en konden niet overal op reageren.”

Gerelateerde updates