Profiel
Bouwman waagt poging in slotetappe Zwitserland

Bouwman waagt poging in slotetappe Zwitserland

Koen Bouwman heeft in de laatste etappe van de Ronde van Zwitserland opnieuw een poging gewaagd om voor de ritzege te gaan. De Nederlander probeerde met een groep naar koploper Hugh Carthy toe te rijden, maar die bleek te sterk en won.

De etappe van 101,5 kilometer ging over drie Alpenreuzen. Vanaf de start moesten de renners bergop en werd er veel aangevallen.

“Het was een zware etappe”, vertelt Bouwman. “Antwan en ik gingen voor de bergtrui, maar er waren een paar man sterker. We hebben het geprobeerd, maar waren niet goed genoeg. Aan Carthy was niets te doen vandaag, dus dan houdt het op.”

 / 

“Het ging vanaf het begin loeihard”, voegt ploegleider Sierk Jan de Haan toe. “We waren niet de enige ploeg die voor voor de bergpunten en etappewinst wilde gaan. Met behulp van Antwan kwam Koen in de eerste achtervolgende groep. Daar zat hij in goede positie. Hij reed de eerste twee klimmen erg sterk, maar in de groep met favorieten werd volop gas gegeven. Daardoor werd hij op de voorlaatste beklimming ingelopen en is hij de laatste klim in eigen tempo omhoog gereden.”

Gerelateerde updates