Inloggen
Bouwman waagt poging in slotetappe Zwitserland

Bouwman waagt poging in slotetappe Zwitserland

Koen Bouwman heeft in de laatste etappe van de Ronde van Zwitserland opnieuw een poging gewaagd om voor de ritzege te gaan. De Nederlander probeerde met een groep naar koploper Hugh Carthy toe te rijden, maar die bleek te sterk en won.

De etappe van 101,5 kilometer ging over drie Alpenreuzen. Vanaf de start moesten de renners bergop en werd er veel aangevallen.

“Het was een zware etappe”, vertelt Bouwman. “Antwan en ik gingen voor de bergtrui, maar er waren een paar man sterker. We hebben het geprobeerd, maar waren niet goed genoeg. Aan Carthy was niets te doen vandaag, dus dan houdt het op.”

 / 

“Het ging vanaf het begin loeihard”, voegt ploegleider Sierk Jan de Haan toe. “We waren niet de enige ploeg die voor voor de bergpunten en etappewinst wilde gaan. Met behulp van Antwan kwam Koen in de eerste achtervolgende groep. Daar zat hij in goede positie. Hij reed de eerste twee klimmen erg sterk, maar in de groep met favorieten werd volop gas gegeven. Daardoor werd hij op de voorlaatste beklimming ingelopen en is hij de laatste klim in eigen tempo omhoog gereden.”

Gerelateerde updates

Food Friday – 3x zomerse stamppotten

Stamppot is een perfect recept voor wielrenners! Wie aan stamppot denkt, denkt aan de winter, maar er zijn ook zomerse recepten. Ontdek in de Food Friday van deze week waarom stamppot op het menu van onze renners staat en laat je inspireren met 3 zomerse recepten.

Lees meer

Food Friday – Bier tijdens de koers?!

In de Food Friday van deze week nemen we je mee terug in de tijd. Dronk men vroeger echt bier tijdens een koers? Lees snel verder en ontdek alles over het alcohol beleid van vroeger versus nu!

Lees meer

Nog twee weken tot de Tour

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier
 /