Bennett baalt na derde etappe Tour Down Under

George Bennett is donderdag tijdens de derde etappe de top twintig van het algemeen klassement van de Santos Tour Down Under binnen geschoven. De Nieuw-Zeelander van Team LottoNL-Jumbo besloot de lastige de rit van Norwood naar Paracombe als 15e. Het gat met de koppositie werd wel iets groter. BMC-coureur Rohan Dennis, die dankzij dagwinst de leiderstrui veroverde, heeft een voorsprong van 28 seconden.

George Bennett is donderdag tijdens de derde etappe de top twintig van het algemeen klassement van de Santos Tour Down Under binnen geschoven. De Nieuw-Zeelander van Team LottoNL-Jumbo besloot de lastige de rit van Norwood  naar Paracombe als 15e. Het gat met de koppositie werd wel iets groter. BMC-coureur Rohan Dennis, die dankzij dagwinst de leiderstrui veroverde, heeft een voorsprong van 28 seconden.
 
“Ik baal een beetje. Ik had het beter willen doen”, luidde de conclusie van Bennett na de 143-kilometerlange etappe. “Ik moest vlak na het begin van de slotklim al behoorlijk diep gaan, waardoor ik te snel in mijn rode zone terechtkwam. Met 400 meter te gaan, verloor ik contact. Dat was zonde.”
 
Bennett houdt hoop
De Nieuw-Zeelander ziet nog steeds kansen om de top tien binnen te dringen. “Vandaag was niet echt mijn klim. Dit was drie minuten sprinten. Ik klim liever wat langer. Dat is zaterdag op Willunga Hill het geval. Hopelijk kan ik opschuiven in de richting van de top tien.”
 
Goede hulp
Aan de hulp van zijn teamgenoten gaat het niet liggen, denkt Bennett. “Ze hebben me vandaag uitstekend geholpen. Ondanks de krappe bochten en smalle wegen kon ik dankzij de hulp van mijn ploeggenoten de hele dag energie sparen en als zesde positie aan de slotklim beginnen. Dat was cruciaal. Ik had me geen betere uitgangspositie kunnen wensen.”
 
Lindeman komt tekort
Bert-Jan Lindeman finishte op de ‘Muur van Paracombe’ als 42e. De Assenaar gaf 50 seconden toe op Dennis. Desalniettemin steeg de 25-jarige Nederlander van de 42e naar de 33e plaats in het klassement. Het gat met Dennis is precies één minuut. “Bert-Jan kwam vandaag net even iets tekort”, stelde Frans Maassen na afloop vast.
 
Nerveus
De ploegleider houdt vrijdag, wanneer het peloton van Glenelg naar Mt Barker rijdt, rekening met een nerveus dagje.
 
“Normaal gesproken waait het in die regio altijd. In de laatste twintig kilometer liggen bovendien kansen om de sprinters te lossen. Een kopgroep heeft zeker een kans. Bert-Jan zit net als veel andere renners echter in een lastig parket. Ze hebben een te grote achterstand om nog een goed klassement te rijden, maar staan te dichtbij om ruimte te krijgen in kopgroep. Aan de andere kant zijn er zo veel renners die in hetzelfde schuitje zitten, dat er zeker wel wat kan gebeuren. We gaan het zien.”

Gerelateerde updates