Shop
Bekijk hier het wielerjaar in statistieken

Bekijk hier het wielerjaar in statistieken

Het voor Team Jumbo-Visma succesvolle wegseizoen zit erop. Hoog tijd om aan de hand van weetjes, cijfers en statistieken terug te blikken op afgelopen jaar.

Leuke weetjes

58 renners droegen dit jaar het zwart en geel van Team Jumbo-Visma. Ook de stafleden mogen natuurlijk niet vergeten worden, want mede dankzij onze mechaniekers, verzorgers, coaches en trainers, buschauffeurs, foodcoaches en kantoormedewerkers konden onze atleten hun schitterende successen behalen.

Wagenpark

Het wagenpark van Team Jumbo-Visma is dit jaar, mede door de komst van het vrouwenteam, flink uitgebreid. Van foodtrucks tot koelwagens en van bussen tot campers!

Personenauto's: 27

Bestelbusjes: 11

Trucks: 5

Mini-trucks: 1

Bussen: 3

Campers: 2

 / 

Overwinningen

De drie ploegen van Team Jumbo-Visma behaalden in totaal 76 zeges. De World Tour-ploeg eindigde met 44 overwinningen als tweede in het zegeklassement. Van klassiekers tot in grote rondes, de overwinningen werden op veel verschillende terreinen behaald. #samenwinnen

World Tour-team

De mannen van de professionele wielerploeg reden dit seizoen in teamverband maar liefst 33.694 wedstrijdkilometers. George Bennett boekte de eerste zege in de wegwedstrijd van het Nieuw-Zeelands kampioenschap. Het bleek de inleiding voor wederom een sterk seizoen, met successen in onder andere de Tour de France, de Vuelta a España en op de Olympische Spelen.

Wout van Aert en Primoz Roglic waren dit seizoen, samen met Tadej Pogacar, zegekoning. Beide heren konden dertien keer hun handen in de lucht steken.

 / 

Team Jumbo-Visma Women

Team Jumbo-Visma Women beleefde afgelopen seizoen haar vuurdoop. Marianne Vos zorgde voor de eerste overwinning in Gent-Wevelgem, waarna Anna Henderson in Kreiz Breizh het eerste eindklassement van het team won. In haar eerste seizoen heeft de ploeg ook een nationaal kampioene in de gelederen. Henderson zal volgend seizoen haar tijdritten rijden in de Britse kampioenstrui.

Marianne Vos had met zeven zeges een grote bijdrage aan de successen van Team Jumbo-Visma Women.

Jumbo-Visma Development Team

Het Development Team kende een goed tweede jaar. Er werden in totaal twintig zeges aan de erelijst toegevoegd. Daarbovenop werd in 2021 van vijf renners bekend dat zij nu of in de nabije toekomst overstappen naar onze World Tour-ploeg.

Gerelateerde updates