Inloggen
Bedrijvige De Tier schuift op richting top tien in Noorwegen

Bedrijvige De Tier schuift op richting top tien in Noorwegen

Een bedrijvige Floris De Tier heeft na de zware vierde etappe in de Ronde van Noorwegen uitzicht op een toptiennotering in het eindklassement. De Belg viel meerdere malen aan, maar kwam uiteindelijk in het uitgedunde peloton over de streep op zeven tellen van de eersten. Door het sprokkelen van bonificatieseconden staat De Tier dertiende in het klassement op vijftien seconden van Boasson Hagen.

Team Jumbo-Visma probeerde in de beginfase van de vierde etappe mee te zitten in de vroege vlucht met zowel De Tier als Bert-Jan Lindeman, maar het peloton liet niet begaan. Nadat De Tier werd ingelopen, ontstond de beslissende ontsnapping. De Tier probeerde het op het klimmetje in het lokale rondje nogmaals, maar tevergeefs.

“Het duurde heel lang voordat er een kopgroep kon wegrijden”, aldus De Tier. “Vijf kilometer voor de eerste tussensprint reed ik weg met Tim Wellens. Wellens is een gevaarlijke renner voor het klassement dus die lieten ze niet zomaar rijden. We hielden stand tot de tussensprint en ik sprokkelde zo nog kostbare seconden voor het klassement. Deze kunnen heel belangrijk zijn op het einde van deze ronde. De kopgroep hield knap stand. Zondag is nog een lastige etappe en dan is alles nog mogelijk. Ik voel me goed.”

Tour of Norway: Stage 4

Stage 4

Uitslag
Klassement
1
Edoardo Affini
Mitchelton-Scott 05:07:30
2
Anders Skaarseth
Uno-X Norwegian Development Team +,,
3
Sander Armée
Lotto Soudal +,,
35
Floris De Tier
Team Jumbo-Visma +0:07
48
Maarten Wynants
Team Jumbo-Visma +,,
64
Taco van der Hoorn
Team Jumbo-Visma +2:28
71
Bert-Jan Lindeman
Team Jumbo-Visma +7:01

Gerelateerde updates

Food Friday – Dit is wat onze renners drinken

Met de stijgende temperaturen is het nóg belangrijker om voldoende vocht aan te vullen. Maar wanneer moet je dan als wielrenner drinken en hoeveel? Dat leggen we je uit in deze Food Friday.

Lees meer

Food Friday – Dit eet Roglič op een wedstrijddag

Het team is volop bezig met voeding. Aanvullen en herstellen zijn de twee sleutelwoorden in het voedingspatroon om topprestaties te kunnen leveren. In deze Food Friday geven we jou letterlijk een kijkje in de keuken en kom je erachter wat Primož Roglič eet tijdens een bergetappe.

Lees meer

De eerste Giro-week van Koen en Addy

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier
 /