Alles op het weekend met Groenewegen

Alles op het weekend met Groenewegen

Paul Martens van Team LottoNL-Jumbo is als 36e over de finish gereden. Deze 6e etappe werd gewonnen door Wout Poels. De renner van Team Sky kwam solo over de finish op de top van de Haytor, Dartmoor. Stephen Cummings (Dimension Data) neemt de leiding in het algemeen klassement. De Brit heeft 49 seconden voorsprong op Tom Dumoulin (Team Giant-Alpecin)

Vier renners kozen voor de aanval. Jasper Bovenhuis, Miguel Benito Diez, Tom Stewart en Giovanni Visconti wisten een maximale voorsprong van vier minuten op te bouwen. Team Sky reed het gat dicht en op de steile slotklim naar Haytor reden vier renners weg. 

Voor de sprints
“Aan de voet van de slotklim zaten Maarten Wynants en Bert-Jan Lindeman nog in de eerste groep”, vertelde ploegleider Merijn Zeeman. “Toen Dennis, Dumoulin, Izaguirre en Poels aanzetten in de strijd voor het klassement hebben ze het laten lopen. Het klassement is niet ons doel hier. Wij zijn gekomen om te sprinten en te winnen met Dylan Groenewegen.”

Morgenmiddag ligt er waarschijnlijk weer een sprintkans voor Team LottoNL-Jumbo. Zaterdag wordt in de ochtend eerst een individuele tijdrit verreden waarna een korte, maar toch lastige rit, op hetzelfde parcours als de tijdrit volgt.

Kans
“Zaterdag ligt er waarschijnlijk weer een kans voor Dylan”, vervolgde Zeeman. “Maar dat wordt buffelen voor het team. Daarom hebben we ons vandaag zo veel mogelijk gespaard. Natuurlijk moeten we ook kijken wat de andere sprintteams hier willen. Maar daar gaan wij het niet van laten afhangen. Wij gaan alles op alles zetten om een massasprint te forceren.”

Na de dubbele wedstrijddag op zaterdag volgt zondag een criterium in hartje London waar wederom een kans ligt voor een massasprint.

 

Gerelateerde updates