Alerte Kruijswijk in top tien na tweede etappe Catalonië

Alerte Kruijswijk in top tien na tweede etappe Catalonië

Steven Kruijswijk is na de tweede etappe van de Ronde van Catalonië opgeklommen naar de achtste plaats in het klassement. De kopman van Team Jumbo-Visma reed alert, zat de hele dag goed voorin en wist op het einde zelfs een bonificatieseconde te sprokkelen. Kruijswijk mengde zich niet in de sprint voor de etappezege.

In de rit met onderweg drie beklimmingen gebeurde niet zoveel. Nadat de drie vroege vluchters waren gegrepen, was het een kwestie van goed gepositioneerd blijven op de smalle wegen met veel draaien en keren. Team Jumbo-Visma nam in de finale het heft in eigen hand en hield kopman Kruijswijk zo uit de problemen.

“Het was een hectische dag”, aldus Kruijswijk. “De ploeg heeft goed werk verricht door mij continue van voren uit de wind en de problemen te houden. Op het laatst namen we zelf het initiatief in de technische laatste kilometers. Het belangrijkste was om geen tijd te verliezen en dat is gelukt. Ik pakte ook nog een bonificatieseconde, wat op het einde altijd zinvol kan zijn. Een prima dag dus. Morgen naar Vallter 2000 gaan we zien hoe de verhoudingen liggen. Ik kijk ernaar uit,” besluit de Brabander.

Ploegleider Frans Maassen was het eens met zijn kopman. “De ploeg heeft het vandaag heel goed gedaan. Het was een technische finale en er stond een harde wind. Het plan was om met Steven vooraan de laatste drie kilometer in te gaan. Dat is gelukt. Enige minpunt was de val van Tolhoek, die over Froome heenviel. Hopelijk ondervindt hij morgen niet al teveel hinder.”

Gerelateerde updates