Profiel
Zware virtuele Ronde van Vlaanderen voor Van Aert en Teunissen

Zware virtuele Ronde van Vlaanderen voor Van Aert en Teunissen

De Ronde van Vlaanderen: Lockdown Edition is uitgedraaid op een ware slijtageslag. Op de beoogde dag van “Vlaanderens Mooiste” streden dertien renners op de Tacx vanuit hun huis om de zege. Na een klein uur koers won Olympisch kampioen Greg van Avermaet. Wout van Aert werd achtste, Mike Teunissen negende.

“Ik heb heel erg hard afgezien. Het was echt zwaar,” aldus Van Aert. “Ik denk dat ik het een beetje heb moeten bekopen dat de andere jongens toch iets meer ervaring dan ik hebben met het E-koersen. Ik was vanuit het vertrek al gelost en heb zoveel mogelijk mijn eigen tempo proberen te rijden. Door niet mee te zitten vanuit het vertrek verspeel je veel krachten, want in het wiel zitten heeft ook hier zijn voordelen. Halverwege kwam ik er een beetje door en haalde ik nog wat stilgevallen mannen in. Het was heel erg leuk om te doen en zeker een aangename ervaring.”


Teunissen beaamt het relaas van zijn ploeggenoot. “Het is een erg mooi initiatief en zeker een leuke aanvulling. Zoals gedacht was het een zware wedstrijd. Hier is het vooral een kwestie van veel vermogen leveren en hoge wattages trappen. Dat ligt mij toch net iets minder goed dan de pure hardrijders. Het was in elk geval een welgekomen afwisseling voor ons.”

Gerelateerde updates