Shop
Zilveren Krol revancheert zich op 1000 meter voor 'dramatische' schaatsmijl

Zilveren Krol revancheert zich op 1000 meter voor 'dramatische' schaatsmijl

Thomas Krol heeft zondagmiddag met een goed gevoel de eerste World Cup in Polen afgesloten. Na zijn teleurstellende schaatsmijl van een dag eerder veroverde de 29-jarige schaatser van Team Jumbo-Visma zondag in Tomaszów Mazowiecki een zilveren medaille op de 1000 meter.

Krol moest op de kilometer zijn voormalig ploeggenoot Hein Otterspeer net voor zich dulden. Het verschil tussen beide heren was slechts twee honderdsten: 1.08,67 om 1.08,69. Kjeld Nuis maakte het Nederlandse podium compleet met een tijd van 1.08,83. Team Jumbo-Visma-schaatsers Kai Verbij (1.09,14) en Merijn Scheperkamp van de opleidingsploeg (1.09,88) werden zevende en dertiende.

"Dit lijkt er weer een beetje op", zei Krol na afloop. "Na de dramatische dag van gisteren was dit gewoon supergoed. Het is gek ijs, dus aan de tijd zal je het niet aflezen, maar ik denk dat dit mijn beste 1000 meter van het seizoen was. In tegenstelling tot gisteren heb ik weinig aan te merken op mijn race. Dit was gewoon supergoed.”

"Het is jammer dat ik twee honderdsten achter Hein eindig, maar toen ik over de streep kwam, had ik voor mijn gevoel al gewonnen. Gezien mijn prestatie van de dag ervoor. Ik ben veel beter dan dat en dat wilde ik vandaag graag laten zien. Ik zie het nog steeds als een incident. Leuk is anders, had gisteren natuurlijk ook graag podium gereden en het liefst gewonnen, maar het is nou eenmaal gebeurd. Volgende week weer een kans."

Nederlands kampioen Verbij zevende op tweede 500 meter

Eerder op de dag kwam Kai Verbij met een tijd van 34,919 bijna twee tienden tekort voor het podium op de 500 meter. De Nederlands kampioen werd zevende op de kortste sprintafstand. Viervoudig Nederlands kampioen Dai Dai N'tab (35,114) eindigde voor de tweede keer op een teleurstellende veertiende plaats. Merijn Scheperkamp (35,118) werd vijftiende.

Antoinette de Jong sloot haar wereldbeker in Polen af met een zevende plaats op de 1500 meter. De 26-jarige Friezin van Team Jumbo-Visma noteerde een tijd van 1.57,58. De overwinning op de schaatsmijl ging naar de Japanse Miho Takagi in 1.56,00, een nieuw baanrecord.

Gerelateerde updates