Shop
Zesde plek voor Labecki in Trofeo Alfredo Binda

Zesde plek voor Labecki in Trofeo Alfredo Binda

Coryn Labecki is als zesde geëindigd in de Trofeo Alfredo Binda. Na een zware koers met veel aanvallen kwam het aan op een sprint van een klein peloton. Labecki moest van ver komen en kon net niet meestrijden voor de zege.

Na een snelle start reden op de eerste beklimming drie rensters weg uit het peloton. Zij kregen een kleine voorsprong, maar mede door het hoge tempo in de grote groep werd het tijdsverschil binnen de perken gehouden. Met nog ongeveer negentig kilometer te gaan werd de koers geneutraliseerd vanwege een auto-ongeluk. Na een onderbreking van een halfuur kon de wedstrijd worden hervat en al snel werd de kopgroep opgeraapt. Daarna was het de beurt aan verscheidene rensters om aan te vallen. Ook Karlijn Swinkels en Anna Henderson waren even onderdeel van een kopgroep. In de voorlaatste ronde werd het tempo wederom opgevoerd, waardoor alleen Labecki overbleef namens Team Jumbo-Visma. Een aanval op de laatste passage van de klim slaagde helaas niet.

“Het was een gekke dag”, aldus ploegleider Carmen Small. “De koers werd geneutraliseerd en we moesten herstarten. Uiteindelijk kwam uit wat we van de koers hadden verwacht. Coryn heeft het goed gedaan door in de eerste groep te blijven. Ze kwam een aantal keer terug nadat anderen hadden aangevallen en het was voor ons gunstig dat de groep tot de finish bij elkaar bleef. Coryn had graag een betere sprint gereden, maar ons team heeft er vandaag alles uitgehaald en de rensters hebben elkaar gesteund. Dat is positief.”

 / 

Trofeo Alfredo Binda - Comune di Cittiglio

One day race

Gerelateerde updates