Shop
Zesde plek voor Henderson in eerste etappe Ceratizit Challenge

Zesde plek voor Henderson in eerste etappe Ceratizit Challenge

Anna Henderson is de eerste etappe van de Ceratizit Challenge by la Vuelta als zesde geëindigd. Uit een kopgroep van vier rensters won Marlen Reusser de strijd om het eremetaal.

Team Jumbo-Visma Women is niet ongeschonden uit de openingsetappe gekomen. Nancy van der Burg en Aafke Soet lagen bij een vroege valpartij. Soet kon haar weg vervolgen, maar Van der Burg heeft na de klap op het asfalt de wedstrijd moeten verlaten.

In de eerste etappe van de Spaanse rittenkoers kreeg het peloton direct een pittig parcours voor de kiezen. Op de klim van de dag, Alto da Portela, wisten een aantal rensters een gat te slaan met het peloton. In de afdaling richting de finish in A Rúa hield het overgebleven viertal hun voorsprong van bijna twee minuten in stand. In de sprint van het peloton kwam Henderson als tweede over de streep.

"Vandaag was super zwaar", vertelt de Britse renster. “Helaas zijn Aafke en Nancy gevallen, waardoor we al vroeg twee rensters verloren. Ik had moeite tijdens het eerste deel van de klim, maar slaagde erin om in de eerste groep over de top te komen. Riejanne Markus en Amber Kraak hebben me uitstekend gepositioneerd voor de eindsprint. Ik ben super verrast met mijn uitslag vandaag, maar ook blij met dit resultaat voor het team.”

Ploegleider Marco Postma blikt terug op de hectische eerste etappe. “Op het moment dat de kopgroep wegreed, greep Riejanne net mis. Net daarvoor had ze al een paar keer gereageerd op andere aanvallen. Hun voorsprong was uiteindelijk zo groot dat ze niet meer teruggereden konden worden. Anna werd uiteindelijk na een goede lead-out van Amber en Riejanne nog netjes zesde. Nancy is helaas hard gevallen, maar lijkt op een wond in haar gezicht na verder oké. Ze heeft gelukkig niks gebroken en op dit moment lijkt het erop dat ze er geen ernstige schade aan heeft overgehouden.”

 / 

Gerelateerde updates