Shop
Wout van Aert zevende in heroïsche editie Parijs-Roubaix

Wout van Aert zevende in heroïsche editie Parijs-Roubaix

Wout van Aert is als zevende geëindigd in een enorm zware editie van Parijs-Roubaix. Op zeventig kilometer van de meet kon de kopman van Team Jumbo-Visma niet meesluipen met de aanvallen van zijn concurrenten. Van Aert finishte uiteindelijk in de achtervolgende groep na een loodzware koers.

Na een snelle start scheidde een groep van 31 man zich af van het peloton. Edoardo Affini, Timo Roosen en Nathan Van Hooydonck zaten mee namens Team Jumbo-Visma en konden in eerste instantie goed volgen in de barbaarse weersomstandigheden. Wout van Aert handhaafde zich in de groep der favorieten, maar moest in de achtervolging nadat hij ternauwernood een val ontweek in het Bos van Wallers. Van Hooydonck en Roosen vielen vooraan weg na respectievelijk een lekke band en oponthoud door een valpartij van zijn voorganger. Na de terugkeer van Van Aert vielen verscheidene renners aan. De 27-jarige Belg zat niet voorin gepositioneerd, moest passen en kon ondanks een forse achtervolging niet meer terugkeren in de voorste gelederen.

"Het was vanaf strook 1 chaos"

Wout van Aert

Van Aert was na afloop realistisch. “Het was een lastige dag. Dat er een grote groep vertrok had ik vooraf wel ingecalculeerd. We hadden een paar sterke jongens voorin rijden, dus onze situatie was in principe prima. Het was vanaf strook 1 chaos, dus je moest voorin blijven en extra gefocust zijn om problemen te voorkomen. Toen Mathieu van der Poel versnelde zat ik te ver vanachter. Dat was mijn eigen schuld en bovendien had ik niet altijd het juiste gevoel op de kasseien. Als ik achter iemand reed, verloor ik veel energie en daarnaast werd mijn zicht steeds slechter. Ik ben niet honderd procent tevreden, maar anderzijds denk ik dat er vandaag geen overwinning in zat. Ik ga nu even een rustperiode pakken, dat is al een tijdje geleden.”

 / 

Gerelateerde updates