Shop
Wereldkampioen Krol ziet 'waardeloze' 1500 meter als incident

Wereldkampioen Krol ziet 'waardeloze' 1500 meter als incident

De eerste 1500 meter van het World Cup-seizoen is voor Team Jumbo-Visma-schaatser Thomas Krol uitgelopen op een grote teleurstelling. De 29-jarige wereldkampioen noteerde zaterdagmiddag in het Poolse Tomaszów Mazowiecki de zestiende tijd op de schaatsmijl.

Krol kwam in de laatste rit van de 1500 meter in actie tegen voormalig ploeggenoot Kjeld Nuis. De sprinter van Team Jumbo-Visma die naar eigen zeggen vanaf het begin achter de feiten aanliep, moest op het rechte stuk voor de laatste bocht ook nog eens inhouden bij een wissel, waardoor hij tot een eindtijd van 1.48,58 kwam. Het betekende de zestiende tijd van de dag. Patrick Roest eindigde als twaalfde in 1.47,72 en Chris Huizinga werd twintigste in 1.49,93.

"Dit was gewoon waardeloos. Een dikke onvoldoende van mijn kant", was Krol na afloop duidelijk. "Ik denk dat er weinig meer over valt te zeggen. Ik heb gedaan wat ik kon, maar er zat simpelweg niks in mijn benen. Geen power. Ik kwam niet vooruit. Alsof ik aan het rennen was in een moeras."

"Dat ik op het eind van de race zo'n vervelende kruising krijg met Kjeld is mijn eigen fout", analyseerde hij. "Ik hoor niet in zo'n positie te komen. Beschamend. Natuurlijk kost zo'n wissel tijd, maar het kwaad was toen al geschied. Ook zonder dat moment had ik hier vandaag niet gewonnen. Eerlijk is eerlijk."

Hoewel Krol baalde van zijn race benadrukte hij dat er geen reden is voor paniek. "Zeker niet. Twee weken geleden reed ik een prima 1500 meter in Thialf. Daar kan ik het gewoon en moet het over zes weken écht gebeuren tijdens het olympisch kwalificatietoernooi. Dit was een incident. Een rit om snel te vergeten. Morgen weer een dag."

Mass Start

Eerder op de dag wist World Cup-debutant Bart Hoolwerf niet de finale te halen op het Mass Start. De 23-jarige marathonschaatser van Team Jumbo-Visma strandde in de halve finales van het onderdeel. Hij werd twaalfde.

 / 

Gerelateerde updates