Wederom podiumplaats voor Van Aert in Parijs-Nice

Wederom podiumplaats voor Van Aert in Parijs-Nice

Wout van Aert heeft in de zesde rit van Parijs-Nice wederom een podiumplaats bij mogen schrijven. De drager van de groene trui kwam net tekort om een late uitval te pareren en werd derde. De gele leiderstrui van Primoz Roglic kwam vandaag niet in gevaar.

Vroeg in de wedstrijd ontstond er een kopgroep van zes renners. Zij kregen een maximale voorsprong van ongeveer vijf minuten. Toen de finish naderde werd dit zestal snel ingelopen en leek een uitgedund peloton op weg naar een sprint in finishplaats Aubagne.

In de laatste tien kilometer waren er nog verschillende uitvalspogingen, waaronder een van Christophe Laporte. Uiteindelijk was Burgaudeau de enige die erin slaagde een gat te slaan. Na een spannende laatste kilometer kwamen de achtervolgers toch te laat en zat er voor Van Aert niet meer in dan een derde plaats.

"Ik denk dat het vandaag niet aan de benen lag, maar het kan niet altijd perfect lopen."

Wout van Aert

Voor Van Aert betekende deze derde plaats alweer zijn vijfde podiumplek in zes ritten in Parijs-Nice. “We hadden dit scenario niet verwacht. We dachten dat we gecontroleerd naar de sprint zouden gaan. Ik denk dat het laatste klimmetje voor wat chaos zorgde bij de andere ploegen en er daardoor wat gaten vielen. Ik voelde me goed. Het was een pittige rit met veel wind een hoogtemeters. Ik denk dat het vandaag niet aan de benen lag, maar het kan niet altijd perfect lopen.”

Met het slotweekend voor de deur zal Team Jumbo-Visma er alles aan doen om klassementsleider Roglic in de gele leiderstrui te houden. De Sloveen blijft er nuchter onder. “Het is het begin van het seizoen en elke dag is lastig hier. Morgen is een zware rit met een lastige klim. Hopelijk heb ik de benen om met de beste mee te kunnen. Ik heb er vertrouwen in en ga mijn best doen.”

 / 

Gerelateerde updates