Shop
Vos wint massasprint in eerste etappe Ronde van Scandinavië

Vos wint massasprint in eerste etappe Ronde van Scandinavië

Marianne Vos heeft de eerste etappe van de Ronde van Scandinavië op haar naam geschreven. In de straten van Helsingør was de renster van Team Jumbo-Visma een klasse apart door in de massasprint haar concurrentes ruim voor te blijven. Door de overwinning gaat Vos morgen van start in de leiderstrui.

Op de enige twee gecategoriseerde beklimmingen van de dag verzamelde Amber Kraak de meeste punten, waardoor de renster van Team Jumbo-Visma morgen in de bergtrui mag starten.

In de slotkilometers werd Vos door haar teamgenoten goed naar voren gepiloteerd, waarna zij achter de trein van Trek-Segafredo kwam te zitten. Op zo’n tweehonderd meter voor de streep vond Vos een gaatje en toonde ze aan de snelste sprinter van het veld te zijn. Voor Vos, die afgelopen zondag haar overwinning in moest leveren na diskwalificatie in Vårgårda WestSweden, was het haar vijfde overwinning op de weg. Ze bezorgde haar ploeg de negende seizoenszege.

"Ik ben heel blij met deze start", glundert Vos. "Het was een nerveuze finale, want iedereen wilde voorin zitten. Als team hebben we geprobeerd bij elkaar te blijven en Linda deed op het eind een perfecte lead-out. Zij bracht me in het wiel van de Trek-dames, waarna ik op tweehonderd meter van de aankomst de sprint aanging. Ik zag een opening op rechts en dook in dat gat. Het was lastig om meer snelheid te creëren, maar gelukkig kon ik het volhouden tot de meet."

Vos genoot van de start in Kopenhagen, maar vond het parcours over verschillende terreinen behoorlijk pittig. "Het was constant draaien en keren. Ik maakte me op het einde wel een beetje zorgen, maar het enige wat je op zo’n moment kunt doen, is rustig blijven en hopen op het beste. Gelukkig had ik Linda bij me en zij bleef ook rustig. Nu ga ik goed rusten en dan hoop ik klaar te zijn voor morgen."

 / 

Gerelateerde updates