Shop
Vos verliest leiderstrui in koninginnenrit Ronde van Scandinavië

Vos verliest leiderstrui in koninginnenrit Ronde van Scandinavië

Marianne Vos heeft haar leiderstrui niet weten te behouden in de vijfde rit van de Ronde van Scandinavië. Op de slotklim kwam Vos op achterstand over de streep. Anouska Koster werd zevende in de daguitslag, terwijl Amber Kraak zich zo goed als verzekerde van winst in het bergklassement.

De koninginnenrit in de Ronde van Scandinavië finishte op een slotklim van ruim elf kilometer. Lang werd er gecontroleerd gereden in het peloton, tot de wedstrijd op de slotklim naar Norefjell ontplofte. Daarvoor had Kraak haar bergtrui al veilig weten te stellen. Als ze de Ronde van Scandinavië uitrijdt, mag ze zich de winnares van het bergklassement noemen.

Race coach Carmen Small zag dit plan tot in perfectie uitgevoerd worden. “Onze hoofddoelen hier zijn etappezeges en de bergtrui. We wilden de bergtrui vandaag binnenslepen en dat is gelukt. De meiden hebben echt als team gereden voor dit doel”, aldus Small. Dat er als team voor gestreden is, wijst de stand van het bergklassement uit. De rensters van Team Jumbo-Visma bezetten de plaatsen een tot en met drie in dit klassement.

"We wilden de bergtrui vandaag binnenslepen en dat is gelukt"

Carmen Small

Op de slotklim had Vos het al snel lastig en dus moest Small overschakelen naar een ander plan. Uiteindelijk kon Koster lang mee met de sterkste rensters. “Het plan was om te kijken hoe ver Marianne kon komen op de slotklim. Anouska deed het erg goed. Ze kon net niet mee met de besten, maar was nog altijd erg sterk. Ze heeft zichzelf verbaasd”, vertelt de Amerikaanse van Team Jumbo-Visma. Dankzij haar zevende plek in de rit bezet Koster nu de achtste plek in het klassement.

 / 

Tour of Scandinavia

Stage 5

Gerelateerde updates