Shop
Vos sprint naar tweede plek in tweede etappe Giro d’Italia Donne

Vos sprint naar tweede plek in tweede etappe Giro d’Italia Donne

Marianne Vos is er nét niet in geslaagd de tweede etappe van de Giro d’Italia Donne op haar naam te schrijven. De renster van Team Jumbo-Visma kwam in de straten van Tortoli een half wiel tekort om Elisa Balsamo van de overwinning af te houden.

De tweede etappe van de Italiaanse rittenkoers voerde de rensters van Villasimius in noordelijke richting naar Tortoli. Twee rensters weekten zich los van het peloton en kregen halverwege de koers gezelschap van vier anderen. Het zestal kreeg een maximale voorsprong van drie minuten, maar het peloton liet de koplopers geen moment dromen van de etappezege.

Op tien kilometer van de meet kwam er een einde aan het avontuur van de zes, waarna de sprintersploegen zich konden opmaken voor een massasprint. Team Jumbo-Visma reed goed van voren en zette Vos op het laatste rechte stuk in een zetel af. De drievoudig Giro-winnares leek af te stevenen op de etappezege, maar werd in de laatste meters gepasseerd door Balsamo.

"Ik heb zelden zo’n mooie en rustige voorbereiding op de sprint gehad", stelt Vos na afloop van de etappe. "We hadden het plan om een goede lead-out te doen en met z’n allen vooraan te zitten richting de laatste kilometer. Dat lukte perfect. Ik zette de sprint vroeg aan en uiteindelijk kwam alleen Balsamo er nog overheen. Dat was jammer, maar we hebben gedaan wat we konden."

Volgens Vos, die nu vierde staat in het algemeen klassement, biedt de ‘nipte tweede plek’ perspectief voor de komende dagen. "Natuurlijk had ik het graag afgemaakt vandaag, maar je weet ook dat het in een massasprint meerdere kanten op kan gaan. We waren heel dichtbij en er komen ongetwijfeld nieuwe kansen. Het klassement is op dit moment absoluut geen doel."

 / 

Gerelateerde updates